Vedenjuonti & Questbar-arvonta 3/4 | Jaa paras vedenjuontivinkkisi!

Vedenjuonti | ”Pitäisi kyllä juoda enemmän” – vinkit jakoon!

Harvasen päivä saa muuten kuulla, että ”pitäisi juoda enemmän vettä”. 😀

Kuulostaako tutulta? Miten se onkin niin haastavaa? Mikä siinä muuten on haastavaa? Jaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi ja voita boksillinen Questbareja!

Moni nimittäin sanoo, että ei vaan muista juoda. Jonkun ei tee mieli ja joku ei saa juotua, koska ei ole jano. Joku ei tykkää vedestä, sillä sen maku on tylsä.

Nyt siis keinosi jakoon – miten sinä huolehdit vedensaannistasi – miten sinun tulee juotua tarpeeksi vettä?

Taas Questbar-arvonta?! 😀

KYLLÄH! Lupasin jakaa neljän viikon ajan 4 boksillista Questbareja ja lupaus pysyy! Kuten kaksi edellistä arvontaviikkoa, niin tälläkin viikolla arvotaan sunnuntaina 9.7.2017 boksillinen (12 kpl) Questbareja. Vastausaikaa on kyseiseen sunnuntaihin klo 19 asti.

Toteutan tämän arvonnan lähinnä huvista ja hyödystä: on ihanaa, kun jaatte parhaimmat vinkkinne! Joku tuolla jossain saattaa tuskastella näidenkin arkisten asioiden suhteen, joten laitetaan hyvä kiertämään!

Ensimmäinen arvonta oli aiheesta Hallitse mielialaasi syömällä oikein, jossa laitettiin jakoon parhaiimat vinkit tasaisen ateriarytmin toteuttamiseksi.

Toisessa arvonnassa laitettiin jakoon lemppari herkun korvikkeet.

 

Kiitos vielä ihan kaikille vastauksista – mielettömän hyviä juttuja! <3

 

Lemppariherkkuarvonnan Questit menevät Teemulle – you got mail! Onnea!

 

Quest Nutrition, kys. tuotteiden maahantuoja, FitFashion tai mikään muukaan taho ei ole osallisena tähän omasta tahdosta tekemääni tempaukseen. Minulla vain sattuu olemaan patukoita ja tykkään laittaa niitä ilmaiseksi jakoon. Koska, miksi ei? 😀 

vedenjuonti

 

Vedenjuonti | Veden tarve määräytyy mm. painosi & aktiivisuutesi perusteella

Veden tarve  aiheena on kuin musta väri vaatteissa: aina muodissa. Kirjoitin joskus Terveysblogiin (itseasiassa ensimmäisenä tekstinä) 7 syytä huolehtia päivittäisestä veden saannista ja nämä syyt ovat yhä päteviä näin vuonna 2017.

Veden tarve määräytyy pääosin painon ja aktiivisuuden mukaan.

Löysin helmikuussa Askel terveyteen -sivustolta seuraavan hyvän kuva, josta voit selvittää painosi perusteella tarvittavan päivittäisen vesimäärän itsellesi:

 

vedenjuonti
Kuvalähde: Askel Terveyteen

 

Nestettä meillä ei kulu vain hikoilun kautta. Nestehukka voi siis tulla ilman hikiliikuntaakin: vettä menetetään jatkuvasti myös hengityksen, vessassa käynnin ja puhumisen kautta. Kehon optimaalinen toiminta ja siten sen kaikki järjestelmät ovat riippuvaisia vedestä, jotta ne voivat toimia optimaalisesti. Lopullinen veden tarve riippuu jokaisen ihmisen elämäntyylistä, säästä sekä fyysisestä aktiivisuudesta.

 

vedenjuonti

 

Vedenjuonti | Veden tarpeeseen vaikuttavia tekijöitä

Ohessa samaiselta sivustolta erinomainen muistilista siitä, miten voit laskea tarvittavan veden määrän missäkin tilanteessa:

 

 • Kun liikut
  Kun urheilet tai liikut päivittäin, sinun on hyvä nesteyttää itsesi jo hyvissä ajoin ennen harjoittelua. Harjoittelun aikana kun harvoin on enää mahdollista kuroa vesivajetta. Hei harjoittelun jälkeen on myös hyvä nesteyttää. Treenaajan on hyvä juoda ainakin vähintään kolme ylimääräistä lasillista vettä.
 • Säästä riippuen
  Henkilöt, jotka elävät kuumissa ja kosteissa ilmastoissa hikoilevat enemmän kuin henkilöt, jotka asuvat kuivissa ja leudoissa ilmastoissa.
 • Korkeus
  Ihmiset, jotka elävät 2 500 metrin korkeudessa tai korkeammalla meren pinnasta mitattuna, pitäisi juoda enemmän nesteitä, koska he virtsaavat enemmän ja heidän hengityksensä on nopeampaa.
 • Sairaus
  Kun kärsii ripulista, oksentelusta ja/tai kuumeesta, on välttämätöntä huolehtia runsaasta nesteytyksestä.
 • Raskauden ja imetyksen aikana
  On erittäin tärkeää, että naiset, jotka ovat tässä elämäntilanteessa juovat vähintään 13 lasillista nesteitä päivässä, onpa se sitten vettä tai luonnollisia mehuja.
Veden juonnin haasteet yleisesti tosiaan alkavat siitä, että emme muista juoda.  Neuvoisnkin suhtautumaan vedenjuontiin osana omaa hyvinvointiasi siinä missä suihkussa käyminen tai hampaiden pesu.
Opettele ensin pikkuhiljaa lisäämään vaikka 1-2 lasillista päivässä viikon-parin ajan. Sen jälkeen ota tavaksi opetella juomaan 3 ekstralasillista per päivä parin viikon ajan. Sitten taas 4 lasia päivässä parin viikon ajan ja olet jo pitkällä! Voit tarvittaessa vaikka laittaa kännykän muistutuksen muistuttamaan tasaisin väliajoin hörppäämisestä.
NO NIIN! Mitkä ovat teidän vinkkinne? <3 🙂
Vesihiisisihisihississä,
x Kipa

Tsekkaa myös:

Kun musta tuli koiranomistaja

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3

(Visited 960 times, 1 visits today)
kira

Instagram: coachingkira Snapchat: kipatiivola **** KTM Auktorisoitu Personal Trainer TrainerLab-kouluttaja Työhyvinvointivalmentaja Elämäntaidon valmentaja Ryhmäliikunnan ohjaaja Yrittäjä Bloggari

162 vastausta artikkeliin “Vedenjuonti & Questbar-arvonta 3/4 | Jaa paras vedenjuontivinkkisi!”

 1. pidän jokaisessa huoneessa vesilasia tai kannua joten se muistuttaa minua vedenjuonnista

 2. Vedenjuonti ja minimisuositukset saantimääristä kuullostavat paljon hurjemmilta, mitä oikeasti ovatkaan! Paras kikka on konkretisoida, kuinka monta lasillista/vesipullollista/sheikkeriä sitä vettä täytyy oikeasti juoda, että tulee vaikka se 2 litraa täyteen. Ajatuksen tasolla vähän sama kuin foodpreppaus – suunnittelee etukäteen missä tyhjentää sheikkerin vettä ja milloin laskee hanasta lasiin 😎
  Homman voi kääntää myös pieneksi leikkimieliseksi kilpailuksi, niin kuin me tehtiin pikkusisaruksen kanssa. Eniten erilaisia tapoja juoda (siis just esim. 2×0,8ml sheikkeri, 1×0,75cl vesilasi) päivässä se 2 litraa keksinyt voittaa!

  • Olen muuten ihan samaa mieltä. On hyvä konkretisoida itselleen, että mitä yleinen suositus (2-2,5 l) oikeastaan on. Itseasiassa sehän on alle kaksi puolentoista litran limupulloa – ei se oikeastaan _niin_ pahalta vaikuta. 😀 😀

   Ihana toi leikkimielinen kisa! <3

 3. tavaksi tullut jokaisen wc käynnin ennen ja jälkeen juoda 1-2dl vettä. työporukka muistuttaa myös toisinaan muista juoda

 4. 3 puolen litran pulloa illalla valmiiksi jääkaappiin; yksi aamulla ennen töihin menoa, toinen mukaan ja kolmas illalla tyhjäksi. ja taas täytetään….

  • Aika hyvä! Itsellänikin on jääkaapissa koko ajan kylmää vettä. Vaikka kylmä vesi ei ole se paras versio, mutta pääasia, kun maistuu! 🙂

 5. jätän aina yhden litran pullon autoon, näin ollen se on aina siellä valmiina ja talvella viileänä. mihinkään en lähde ilman vesipulloa,laukussa on aina vähintään yksi pullo. aamusin ja iltaisin menee tuopillinen vettä ja huomaamatta sitä hörppii pitkin päivää. hyvä tapa!

 6. Ennen jokaista ateriaa juo yhden lasin vettä. Eli jos aterioita on esim. 3-6 päivässä, vedenjuonti lisääntyy noin 0.6-1.2 litralla.

 7. Vesipullon kantaminen aina mukana, niin voi heti juoda kun alkaa janottaa. Lisäksi sitruunan viipaleiden avulla vedestä saa ihanan raikkaan ja hyvänmakuisen!

 8. Juon heti aamusta 0,5l vettä, ellen ole menossa ”suoraan sängystä” juoksemaan. Paras tapa muistaa juoda vettä läpi päivän on kantaa juomapulloa mukana ja nostaa se töissä työpöydälle esiin. Aluksi voi laittaa muistutuksia, mutta pikkuhiljaa siitä tulee tapa 🙂
  Jos pelkkä vesi alkaa kyllästyttämään, voi sitä maustaa esim. mintulla, kurkulla tai sitruunalla. Kesällä toimii ihanasti myös tuoreet mansikat ja vesimelonit! Ne voi käyttää pari kertaa ja sen jälkeen, kun alkavat löystyä, heittää mukaan smoothieen.

 9. Ennen ruokaa juon lasin vettä ja kahvin juonnin yhteydessä myös lasi. Liikkuessa juomapullo kulkee mukana. Kotona on aina maustettua vettä kannussa.

 10. Aloitan aamun juomalla kaksi lasia vettä, joista toinen on höystetty MSM-jauheella ja sitruunan mehulla. Kannan vesipulloa aina mukana. Kun opettelin säännölliseen vedenjuontiin, minulla oli kännykkäsovellus muistuttamassa minua tunnin tai parin välein. Kun keho tottuu, jano tulee luonnollisesti jo viimeistään parin tunnin päästä jos ei ole vettä hetkeen hörppässyt.

 11. Juon ennen ja jälkeen aterian lasin vettä. Minne ikinä menenkään on laukussa tai repussa aina mukana vesipullo. Joskus teen myös makuvettä jääkaappiin, pari viipaletta kurkkua, limeä tai muutama mintunlehti niin johan maistuu.

 12. Pidan kotona aina 1,5 litran vesipulloa joko poydalla tai jaakaapissa. Taytan sen aina aamulla ja tavoitteena juoda se tyhjaksi iltaan mennessa. Lisaksi ruokailujen aikana lasi taytetaan ihan hanasta eli tuo 1,5 litran pullo on vain ns. Ylimaaraista. Ennen join todella vahan vetta paivan aikana, mutta nykyaan menee helposti jo ainaki reilu pari litraa ellei enemmankin:) eli toimii!

 13. Ehdoton pelastus vedenjuonnissa kohdallani on ollut Sodastream, johon voi tuunata monenlaisia makuja. Vain mielikuvitus on rajana. Näin olen saanut lisättyä vedenjuontia selvästi. Mautonta vettä (tai ainakin kuplatonta) vettä olen huono juomaan. Suosittelen muillekin tätä avuksi.

 14. Olen huomannut, että isot vesilasit ja pullot auttavat juomaan enemmän. Vaikka tämä varmaan kuulostaa hiukan hullunkuriselta niin itse en muista nousta työpöydän äärestä montaa kertaa, joten ison pullon kanssa vettä on saatavilla enemmän ja sitä siis silloin tulee juotua enemmän 😀

 15. Minä olen ennen ollut todella huono juomaan vettä ja minun on täytynyt opetella se. Aluksi hyvänä apuna oli puhelimeen saatava sovellus, joka muistutti aina, kun piti juoda. Siihen myös piti aina kirjata, kuinka paljon vettä oli juonut ja illalla näki, kuinka paljon oli päivän aikana vettä juonut. En enää muista sovelluksen nimeä, mutta niitä löytyy useita erilasia.

  Nykyisin en käytä enää apuna sovellusta vaan oma olo kyllä muistuttaa, että nyt pitäisi juoda.

 16. Täytän juomapullot aamulla yht. 2L ja ne on juotava päivän aikana tyhjäksi, pidän aina juomapulloa lähettyvillä, näin muistan juoda riittävästi vettä päivittäin 🙂

 17. Oon tosi huono juomaan vettä kotona. 😀 Työpaikalla tulee juotua koko ajan, apuna just iso vesipullo. Lasista tulee niin harvoin juotua. Yritän tasottaa veden juonnin aina pitkin päivää, ja yötä kohden vähentää.

 18. Puhelinsovellukset on hyviä, hyödynnän niitä moneen asiaan. Vedenjuontiinkin on monenmoista sovellusta, jotka muistatuttavat juomaan sopivia määriä oikeaan aikaan ja tarpeeksi usein. Mä joskus kokeilin tällaista ja hyvin pian sovelluksen käyttö tuli tarpeettomaksi, kun rutinoitui itsestään se vedenjuonti 🙂

  • Oikeasti? Tosi hyvä, että siitä tuli rutiini! Täytyy itsekin katsella, millaisia sovelluksia kaikkia löytyy! 🙂

 19. Itse juon aamulla aina ison lasin vettä ja täytän 1,5litran pullon, jonka pyrin juomaan työpäivän aikana. Lisäksi treenipäivinä varaan treeniin litran vettä ja yleensä se uppoaa kokonaan reilussa tunnissa. Lisäksi tietysti juon satunnaisesti vesilasillisia, mutta riittävän vedensaannin pyrin takaamaan noilla päivittäisillä rutiineilla 🙂

 20. Oon tosi huono juomaan pelkkää VETTÄ!? Jotenki kaikki muu menee paljon helpommin alas; tee, kahvi, vesi porevitamiineilla, maku kivennäisvedet jne. Kannan kyllä aina mukanani vesipulloa mutta liian usein se tulee täysinäisenä takaisinkin. Onnistun parhaiten veden juonnissa kun tarvitsee juoda vain pieni lasi kerralla eikä isoa lasia tai pullollista.

 21. Itselläni vedenjuonti on jo aika rutinoutunutta, mutta ehdoton juttu on vesipullo matkassa mukana jos lähtee jonnekin!

 22. Minulla on 0,6 litran pullo mitä täytän 🙂 aamulla tyhjään mahaan yksi. Koulupäivän aikana 1-2. Ennen reenejä 1 pullo ja välillä reenien aikana 1. Harkkojen jälkeen aina sheikkerillinen palautusjuomaa ja bussissa kotiin mennessä yksi pullo vettä. Lisäksi päivän aikana tulee juotua 2-4 kuppia teetä. Kokonaisvesimäärä on siis aina vähintään 3 litraa. Ei ole janoa eikä päänsärkyä koskaan. Toimii mulla hyvin tuo yhden pullon täyttäminen. 🙂

  • Toi päänsärky on aina hyvä merkki. Itselläni tulee heti, kun on nestevajausta. Ja kroppa kangistuu. 🙂

 23. puolen liran vesipullo/sheikkeri, ja se täytyy juoda päivässä 4 kertaa + siihen päälle sit mitä muuta tulee juotua.
  Hyvä vinkki myös vedenjuonti sovellukset, joihin merkataan aina kun juo, ja joka myös voi tarvittaessa muistuttaa juomisesta .

 24. Mulla on koko ajan messissä 0,5 l pullo, ja pyrin täyttämään sen aina parin, kolmen tunnin välein. Tulee automaattisesti juotua tarpeeksi. 🙂

 25. Kahdeksannessa kerroksessa kun asuu, vesi kylmenee hanasta tooosi hitaasti. Pidän jääkaapissa (lasipullossa!) vettä AINA, jolloin jääkylmä vesi on aina käden ulottuvissa. Vapaa-päivinä laitan pulloon lisäksi limeä ja minttua, jolloin vedestä tulee maukkaampaa. Kroppa kertoo kun vedentarve on suurempi janon avulla ; erityisesti oon huomannut menkkoja edeltävänä viikkona että janontunne lisääntyy.

 26. Mä oon pitänyt jääkaapissa kannua, joka pitää tyhjentää päivän aikana ainakin kerran, riippuu muista päivän juomisista. Kannuun myös maustan, milloin milläkin.

  Mukana kulkee vesipullo. Kouluun otin sellaisen puolentoista litran mehukatti purkin ja join sen päivän aikana.

  Katson myös että miten monta kuppia jion kahvia/teetä ja lisään samanverran päivän juomisiin. Yleensä juon jo heti perään samanverran vettä.

  Sodastream on myös hyvä jos ihan perusvesi ei mene alas.

 27. Kuljetan vesipulloa aina mukanani. Vesipullon mukaan ottaminen on muodostunut jo niin rutiiniksi, että samalla kun tarkastan onko avaimet mukana, tarkastan myös löytyykö laukustani vesipullo täytettynä.

 28. Otan aina illalla sängyn viereen suuren lasin kylmää vettä kahdesta syystä. Yleensä jos herään yöllä on kamala jano, mutta ei jaksa kävellä keittiöön juomaan. Kun lasi on jo vieressä ei tarvitsekaan. Toiseksi, kun lasi on sängyn vieressä aamulla herätessään, tyhjentää sen helposti heti sängystä noustuaan. Olen tehnyt tätä tämän vuoden alusta ja huomannut, että aamulla oikeasti tarvitsee vettä, sillä jos joskus vesilasi unohtuu on jano todella kova!

 29. Aamun aloitan aina juomalla paljon vettä ja päivän aikana kannan vesipulloa mukana.
  Toisinaan ostan kivennäivesiä. Kurkku-minttu ja vihreä omena on suosikkeja 😍

 30. Otan aamulla töihin mukaan 1,5 litran vesipullon, jonka juon työpäivän aikana. Kun vesipullo on töissä koko ajan vieressä tulee sitä helposti juotua. llalla treenien jälkeen juon 1,5 litran pullon kivennäisvettä, sitä on mukavampi juoda kuin tavallista vettä. Eli vinkkini on, että kun vettä pitää koko ajan lähettyvillä ja näkyvillä niin sitä muistaa juoda, toisin kuin jos vesipullo on kassissa työpöydän alla, ja kun juo kivennäisvettä niin sitä tulee juotua enemmän, koska se on niin hyvää 🙂

 31. Mullakin kulkee aina vesipullo mukana, niin siitä tulee juotua, alkuun kiinnitin myös huomiota siihen että join riittävästi, mutta siitä tuli nopeasti tapa ja jos ei ole hetkeen juonot, heti tulee jano 🙂

  • Hei muuten totta, keho ilmoittaa todella nopeasti totuttuaan saamaan nestettä että nyt on vajausta! Vähän sama, kuin nälän tunne: se saattaa herätä kunnolla vasta sitten, kun on syönyt jo jonkin aikaa säännöllisesti. 🙂

 32. mulla toimii hyvin että on aina pullo mukana ja että juon sen yhden ainakin ja tottakai aamulla ja ruokailujen kanssa nestettä myös. mutta se pullo autta minua paljon

 33. Myönnän olevani todella huono antamaan muita vinkkejä kellekään kun vesipullon lähettyvillä oleminen!
  Itselleni vedenjuonti on niin perus juttu, ja en edes lähikauppaan voi lähteä ilman vesipullon. Niin arkista, mutta parasta.

  Elikkä jos sen saa ihmiset uitettua normi arkeen mukaan, niin ennenkun huomaakaan niin se muotoutuu päiviin ihan itsekseen rutiiniksi. Plus näin kesäisin nw kuuluisat sitruuna/lime/mansikka/kurkkuvedet 🙂

  • Niin totta, kyllä se miltein täytyy kantaa mukana, jos sitä oikeasti meinaa säännöllisesti juoda. Etenkin jos on paljon liikkeellä. 🙂

  • 🙂 🙂 🙂 Näinhän se kyllä on, että on niin helppoa olla juomatta, kun sitä vettä ei ole lähellä. 😀

 34. Työaamuina täytän aina 5 puolen litran pulloa töihin mukaan ja yks niistä kulkee aina työhousujen taskussa mukana elikkä on ulottuvilla ku jano iskee. Aina ei tuu juotua tarpeeks, mutta ainaki kotiin tullessa on kärryillä että paljonko tuli juotua ja ehtii vielä illan aikana paikkailee jos jäi vähäseks. Teen fyysistä työtä ulkona,joten aina ei oo mahollista täyttää pulloja, siks tommonen hamstraaminen 😅

 35. Paras vinkki mielestäni on opetella vedenjuonti yksinkertaisesti tavaksi. Alussa päättää millon juo vaikkapa tietyn määrän vettä ja noudattaa sitä niin kauan, että siitä muodostuu tapa. Myös muiden juomien juomisen vähentäminen auttaa.

  • Samaa mieltä! Se opettelu -niinkuin kaikessa- on aluksi se haastavin. Mutta toisaalta tavoite ja tarkoitus mielessä vaan. <3 Kiitos kommentistasi!

 36. Jääpalat on mun ehdoton suosikki veden juonnin lisäämisessä. Jääpaloja on mukava syödä juonnin lomassa. 😀

 37. Aamulla heti herättyäni juon 0,5 litraa vettä, sama homma illalla ennen nukkumaanmenoa. Päivällä tulee sitten aika helposti se loppu tarvittava.

 38. Itse juon ison lasillisen aamutoimien aikana, jolloinka heti aamusta tulee juotua jo se puolisen litraa. Koulussa pidän vesipulloa mukana ja tapana on, että joka kerta laukusta jotain ottaessani juon myös vähän vettä. Kotiin tullessani pidän juomapulloa vieressä esim. ruokaa tehdessä, jolloin samalla tulee hörpittyä. Pyrin saamaan suositusten mukaisen määrän vettä juotua n. 1,5h ennen nukkumaan menemistä, jolloin en myöskään joudu ramppaamaan yöllä vessassa (tämä oli ennen tekosyy sille, miksi en juo vettä!!).

  Jos veden maku ei miellytä, laitan illalla pulloon esim. mansikkaa tai limeä ja yöksi jääkaappiin. Olen koukussa hiilihappoihin, joten välillä käytän hiilihapotuskonetta.

  Ennen jokaista ruokailua juon lasillisen (n. 2dl) vettä.

 39. Kuljetan vesipulloa mukana. Ostan sillontällöin makuvesiä. Jääkaappissa on hyvä olla kannullinen vettä valmiina. Itse ” maustan” ihan tavallista vettä esim. sitruunalohkoilla, limellä, basillikalla tai vaikka mintunlehdillä ja mansikoilla.

  • Makuvedet. <3 Joudun ravistelemaan niistä aina hiilihapot pois ja jengi kattoo ihmeissään että mitä mä teen. 😀 Mä rakastan makuvesiä ja limuja ilman hiilihappoa. 😀

 40. Aloitan joka aamu päiväni isolla vesilasillisella. Sama juttu lounaan yhteydessä, siinäpä se jo melkein onkin. 🙂

 41. Itselläni aamurutiineihin kuuluu vähintään 0.5 litraa vettä. Lisäksi juon jokaisen aterian jälkeen. Juon vettä muutenkin pitkin päivää ja vesipullo on aina mukana.

 42. Pidän vesipulloja monissa paikoissa jotta muistan juoda usein, esimerkiksi olohuoneen pöydällä, keittiönpöydällä, laukussa ja jääkaapissa! Aamulla ihan ensimmäisenä juon 0,5l vettä ja siitä onkin muodostunut jo rutiini jota ilman aamu ei käynnisty 😀 Jääkaapissa on 1,5l täysi pullo, joten juon siitä aina kun avaan jääkaapin ja näin se tulee juotua 🙂

 43. Kannan aina mukanani lempparijuomapulloa, josta tulee päivän aikana juotua vettä tarpeeksi. Helpointa vedenjuonnissa itselläni on, kun siitä on muodostunut tapa. Kannattaa hankkia kiva juomapullo, jota vihtii kantaa mukana ja tehkää vedenjuonnista tapa! 😀 Nämä ovat omat vinkkini vedenjuontiin.

  • Ihana vinkki! Mä otan itsekin heti käyttöön, koska itseasiassa näin se on: kivempaa juoda mielekkäästä juomapullosta! 😀 <3

 44. oon kehittäny itelleni vedenjuontirytmin: aamulla heti heräämisen jälkeen puoli litraa, lounaaseen mennessä litra lisää, ennen välipalaa puoli litraa ja illan aikana vielä puolesta puoleentoista litraa 🙂 kannan mukana aina vesipulloa ja kotona mulla on iso tuoppi josta juon 🙂

  • Tosi hyviä juttuja, iinamaj! Näin se rytmi vaan pitää itselleen kehittää ja luoda. 😀 Pääasia, että löytyy itselle toimiva systeemi! 🙂 🙂

 45. Huonosti tulee kyllä vettä juotua eli enemmänkin otan vastauksista ideoita itselleni kuin pystyn niitä antamaan.

 46. Mulla on litran vesipullo ja oon päättäny, että päivässä pitää juoda kaksi sellaista pullollista. Kuljetan sitä yleensä mukana niin muistaa säännöllisesti siitä juoda 🙂

 47. Aamupalan yhteydessä yksi n. 0,8dl sheikkeri vettä, vähintään yksi samalainen työpäivän aikana ja illalla sama. Nämä on päivän ”normi vedet”, siihen päälle treenipäivinä treenin aikaiset juomat, joita voi mennä helposti 2-3l 🙂 Kun on tottunut tuohon 2-3l /pvä ilman treenijuomia, kroppa jotenkin automaattisesti kaipaa vettä, eli muistuttaa itse siitä, että juoda pitää 🙂

 48. Aloitan päivän ensimmäisenä juomalla n. 1/2 llitraa vettä. Päivän ajan kannan aina mukana juomapulloa, joka on kooltaan sen 1/2 litraa myös ja se tulee täyttää kaksi-kolme kertaa päivässä.
  Juomaan auttaa myös veden maustaminen esim. sitruuna ja lime, namnam!

 49. Mukana kannettava juomapullo on hyvä kikka. Tykkään myös maustaa vettä esim. mansikoilla, sitruunalla tai mintunlehdillä. 🙂

 50. Iso kannu vettä valmiiksi, joka on pakko juoda päivänä aikana tyhjäksi – helpompi juoda pitkin päivää kuin illalla koko kannu 😉 Lisäksi kannattaa aina jokaisen ruokailun yhteydessä nimenomaan ottaa tavaksi juoda se lasilinen vettä, niin pikkuhiljaa siitä tulee ihan automaattinen tapa.

 51. Vesipullo kulkee mukana joka päivä, ja se pitää juoda tyhjäksi ainakin kaksi kertaa. Tähän mennessä on ainakin toiminut hyvin! 🙂

 52. itselläni tuo vedenjuonti tuppaa välillä jäämään, joten en tiedä onko omista vinkeistä mitään hyötyä 😀 pyrin (muistamaan) juomaan lasillisen joka tunti, jos mahdollista, lasi täytetään heti kun tyhjenee. salilla ei kyllä ole ongelmaa vedenjuonnissa, menee litra tai puolitoista helposti kevyemmässäkin treenissä

 53. Oma paras kikkani on se, että pidän aina 600ml vesipulloa mukana ja täytän heti ku on tyhjä! Sitä muistaa juoda, kun pullo on kokoajan näkyvillä 🙂

 54. Hyvä postaus! Jo rutiiniksi tullut 2 lasia vettä ennen aamupalaa, niin ja vesipullo mukana koko ajan. Kun juon kahvia, täytyy juoda myös lasi vettä. Vettä tulee juotua myös teen muodossa ja jos perus vesi kyllästyttää niin makuvedet on hyviä :)!

 55. Itse olen huomannut, että heti aamusta kun aloittaa sen veden lipityksen ja pitää vesipulloa koko ajan matkassa, tulee vrk-kiintiö täyteen 🙂

 56. Minulla on vesipullo mukana ja lisäksi juon lasin vettä aina ennen syömistä 🙂

 57. Joka aamu heti herättyä juo 0,5 l vettä, saa tosi nopeesti rutiiniksi ja sitten ei voi alottaa päivää ilman puolta litraa vettä ja kannan AINA 0,7 litran vesipulloa mukana 😀

 58. Vesipullo aina mukana! Kerran unohdin sen ja heti tuli jano.. vissiin psyykkistä 😀

 59. Laitan illalla aina 0,5litran lasin vettä valmiiksi. Lämmin vesi on helppo juoda tyhjään vatsaan heti ensimmäiseksi kun kömpii sängystä ylös. Tämä saa myös aineenvaihdunnan käyntiin! Täytän lasin vielä aamutoimien aikana ja hörpin sen ennen töihin lähtöä. Töissä on vesikannu pöydällä (kotona lomalla/viikonloppuisin sama homma). Jos on treeni-ilta juon vettä normaalia enemmän, salilla menee se pullollinen helposti. Illalla himmaan jottei tarvii yöllä juosta vessassa 🙂

  • Aaa, aivan. Jossain suositeltukin, että vähintään huoneenlämpöistä olisi hyvä aamulla juoda. Yön yli seisonut lasillinen. Mulla aamudrinksu toimii kans ja vielä paremmin vähän sitruunalla höystettynä. 🙂

 60. Vesipullo on aina mukana ja niin siitä tulee jatkuvasti juotuakin. Tämä tapa on myös kehittänyt itselleni jatkuvan janon, joten vettä kyllä menee päivän aikana paljon. Kiva, kun jatkat järjestää tällaisia arvontoja ihan vapaasta tahdosta! 🙂

  • Kiitos, Linda, kommentista! Musta nää tämmöset arvonnat on ihania, koska niistä voi samalla olla jotain konkreettista hyötyä. Harmi tässä vaan on se, ettei voi kaikille jakaa boksillista patukoita. 😀 😀 Olis kiva antaa kaikille! <3

 61. Aloitan aamun juomalla puol litraa vettä. Siihen piti totutella pikkuhiljaa kun aluksi siitä määrästä kerralla tuli ihan paha olo 😀 jos tää jää välistä mulla on koko päivän kauhee jano vaikka kuinka joisin! En myöskään tykkää juoda kylmää vettä joten mulla on ainaki 1,5 litran vesikannu aina keittiön pöydällä. Pari sellasta päivän mittaan tyhjenee 😊
  Itselläni myös monesti sellanen ärsyttävä pikkunälkä kokoajan on oikeesti jano, sekin on pitäny opetella tunnistamaan.

 62. ostin uuden hanatonkan missä kylmäkalle sisällä niin juoma pysyy kylmänä..Veteen saatan sekoittaa hiukan täysmehua mauksi😊

 63. Omalla kohdalla parhaaksi olen todennut veden juonnin kanssa sen, että vesipullo kulkee lähes aina mukana! Pullosta tulee päivä mittaan juotua vähitellen vettä, jopa huomaamatta! Lisäksi aterioilla pyrin aina juomaan ainakin yhden ison lasin/mukin vettä. Kesäisin vesipitoisten hedelmien ja kasvisten kautta vettä tulee saatua myös huomaamatta!

  • Kesällä on lisäksi kivempaa leikitellä vedellä laittamalla vaikka kurkkua, marjoja tai minttua sinne. Talvella ei niinkään vaan tee mieli.

 64. Kuljetan juomapulloa aina matkassa. Bussimatkoilla olen ottanut tavaksi juoda pullollisen tyhjäksi,näin kaksi pulloa tyhjentyy päivän aikana varmasti. Myös ruuan kanssa 2 lasia vettä on rutiini. 🙂

 65. Mukana on vesipullo ja juon kyllä ihan pari litraa ihan huomaamatta pikku hiljaa päivän mittaan täytän pulloa.

 66. Ennen mäkin otin puolen litran vesilasin työpöydän ääreen. Join joka aterialla paljon, päälle mehukeitot, kahvit ja kaakaot. Treenin yhteydessä tietty vettä ja palautusjuomaa. Päivässä helposti 2-3 litraa nesteitä + ruoan sisältämä vesi. Stressiä, kuivat limakalvot, liikaa juomista ja varmuuden vuoksi vessassa käymistä, niin dadaa – nyt mulla on yliaktiivinen rakko, josta tuntuu olevan vaikea päästä eroon. 😞 Nyt mua harmittaa tämä nykyinen muoti-ilmiö juoda varmuuden vuoksi. Keho kyllä janonsa tuntee ja silloin ihminen juo. Ennen vanhaankin ihmiset jaksoivat raskaita töitä ilman vesipulloa kainalossa. Mun gynekologi neuvoi tähtäämään vain litraan juomista päivässä. Sillä aikuinen ihminen pärjää ja kuulemma koko ammattikunta suosittelee. Vain sairaiden vanhusten juomiseen helteellä tulee kiinnittää huomiota. Olen joutunut tekemään ihan töitä sen eteen, että joisin vain sen litran päivässä, sillä sitä juomista kertyy ihan huomaamatta.

  • Hyvä näkökulma! Sanoiko kukaan asiantuntijoista voiko olla mahdollisesti perinnöllisesti alttiutta siihen yliaktiiviseen rakkoon vai voiko tulla kelle vaan – periaatteella kävi vaan vähän huono tuuri?

   Pääasia on, että ihminen voi hyvin ja juo kehon kannalta riittävästi nestettä. Silloin sitä jaksaa myös arjessa, ei pelkästään treenissä.

   Kiitos kommentistasi! <3 Tosi hyvä!

   • Mulla tuo vaiva kehittyi vuosien mittaan huomaamatta kunnes siitä on tullut mulle jo iso stressin aihe (ja stressi taas aktivoi liikaa munuaisia ja pissattaa). Joudun miettimään menemisiäni sen mukaan missä on vessa, koska olen opettanut virtsarakon lihakset supistelemaan liian pienestä virtsan määrästä. Koska join liikaa, jouduin käymään liian usein virtsalla ja kävin öisinkin vessassa. Normaalisti ihminen virtsaa päivässä 3-5 kertaa. Yli kahdeksan kertaa kertoo jo yliaktiivisesta rakosta. Joudun lisäksi syömään minipillereitä, jotka kuivattavat limakalvoja kuin vanhoilla naisilla ja kuivat limakalvot taas ovat herkkiä virtsaongelmille. Tämä ei ole siis perinnöllinen ongelma vaan itseaiheutettu ja itse asiassa melko yleinen, mutta vaiettu vaiva. Gynegologini kertoi, että hän tapaa näitä vaivoja naisilla joka päivä. Halusin kertoa omasta kokemuksestani varoituksen sanana. Tässäkin kommenttialueella naiset kertovat kuinka juovat väkisin litratolkulla nesteitä, vaikka sille ei ole miteen terveydellistä perustetta. Itse olen jaksanut treenata ja arjessa ihan yhtä hyvin vaikka olen vähentänytkin reilusti juomista.

    Toukokuisessa Seura-lehdessä oli muuten hyvä juttu veden juonnista: https://seura.fi/tarinat/mysteeri/onko-veden-juonti-niin-terveellista/

 67. Kannan aina vesipulloa mukana ja täytän uudelleen sen tyhjennettyä. Tulee juotua noin 3-4 litraa kevyesti päivän aikana! 😊

 68. Joka aamu iso lasi vettä ennen aamupalapuuroa. Pidän litran pulloa mukana töissä ja kotona, se on aina näkyvillä niin muistaa juoda! 3 pullollista tulee päivässä juotua.
  Aina lasillinen vettä ennen ruokaa ja vessassa käyntiä 😁

 69. Ennen ja jälkeen ruokailun juon pari lasia vettä sekä pidän vesipulloa mukana niin kyllä siinä väkisinkin tulee suositusmäärä täyteen:)! Myös sodastream auttaa;)

 70. Vesipullo aina mukana ja kotonakin juon tyylikkäästi sheikkeristä (ilman kantta tosin) eli aina on pullo/muki lähettyvillä josta hörpin 🙂 kun on tottunut, niin ei voi muuta kuin ihmetellä miten joku pystyy olemaan lähes koko päivän juomatta tai juoda vain esimerkiksi limsoja, huh..

  • Sanopa muuta. Vesi olis kyllä niin maan paras janojuomaksi. Tiedän monta, joille uppoaa vaan esim. just toi limu. :O

 71. Mulle tulee paha olo, jos en muista juoda. Eli pullo vaan aina messissä. 🙂

 72. Mulla on aina vesipullo mukana. Aikanaan opettelin juomaan sillä, että vesipullo piti tyhjentää jonkin tietyn ajan kuluessa. Nykyään menee itsellään ja kärsin, jos pullo sattuu unohtumaan!

 73. Tämä on ollut mulle tosi iso kompastukivi. Ei vaan ole jano, joten en ole myöskään juonut. Nyt olen opetellut juomaan ja omalla kohdalla on auttanut oikeat välineet sekä rutiini; aloitan aamun aina isolla lasillisella vettä. Siis ihan heti ensimmäiseksi kun herään ja käyn pissalla, hiihtelen keittiöön juomaan sen veden. Töihin otan mukaan tarkoin valitun vesipullon, sellaisen, jonka korkkia ei tarvitse koko ajan avata ja sulkea vaan siitä on helppo hörppiä vähän väliä suullinen. Tämän pyrin tyhjentämään ennen lounasta ja sitten lounaan jälkeen täytän pullon uudelleen ja tyhjennän ennen työpäivän loppumista. Treeneissä sitten tietysti erikseen aina vesi, mutta muuten pyrin illalla välttämään enää veden juontia, sillä en halua rampata yöllä vessassa.
  Pulloon kannattaa etenkin näin kesällä heittää vaikka tuoreita marjoja, kurkkuviipaleita, mintunlehtiä tai vaikka limeviipaleita, raikastaa kivasti veden eikä tule juotua turhia kaloreita.

  • Et ole yksin. Tosi monella on sama, ei juo koska ei jano. Ja monella myös ateriarytmit ovat epäsäännöllisiä sen takia, että ei koe nälkää. Joskaan nälkää ei myöskään kehity, kun ei totuteta siihen rytmiin. 🙂

   Hyviä juttuja sulla! 🙂

 74. Ensin puhelimessa olevan apin avulla opettelin veden juomista, se auttoi itselleni säännöllisen vedenjuontirytmin. Nykyään en liiku mihinkään ilman vesipulloa! Harjoitus tekee mestarin 🙂

 75. Mulla on aina kausia jolloin tulee enemmän juotua vettä, mutta siitä on niin hakalaa saada pysyvää. Olen kuitenkin todennut hyväksi veden maustamisen mm. sitruunalla,. Joskus heitän lirauksen joukkoon funlightii vaikka TIEDÄN ei mitään terveellisintä! Ruokajuomana otan aina vettä jolloin sitäon helppo saada alas. Jääkylmäkaappi vesi on myös hyvä!

  • Ah, mä rakastan Funlightia. Vaikka joo, ei terveysjuoma olekaan. Mutta joskus vaan on saatava. <3 Mulla on kans jääkaappikylmää vettä koko ajan, nam!

 76. Mulla on 750 ml vesipullo, mistä juon lähes kaikki päivän vedet ja, mikä kulkee mukanani joka paikassa. Juon kyseisestä pullosta veteni, koska siitä on kiva juoda ja, koska haluan pysyä perillä siitä kuinka paljon tulee juotua vettä päivän aikana. Olen huomannut, että on hyvä tarkkailla päivän mittaan sitä kuinka paljon on juonut vettä, koska muuten helposti huijaa itseään eikä tule juotua tarpeeksi. Liian vähäisen nesteytyksen huomaa viimeistään iltapäivällä lisääntyneestä väsymyksestä.

  Yleensä teen niin, että täytän 750 ml vesipullon heti kun herään ja pyrin juomaan sen aamurutiinien/aamupalan yhteydessä. Toisen 750 ml täytän kun pääsen töihin ja sen juon ennen lounasta. Kolmannen kerran täytän samaisen pullon lounaan jälkeen ja sen juon ennen kun lähden kotiin töistä (n. klo 16). Salilla vettä tulee juotua taas 750-1400ml ja lopuksi iltapalan yhteydessä juon viimeisen 750 ml. Peruspäivänä tulee siis juotua yhteensä helposti noin 4,5L. Viikonloppuisin huomaan juovani vähemmän, koska rytmi on erilainen.

  Tähän on vielä lisättävä, että veden maku vaihtelee suuresti kaupungittain ja asuinalueittain. Olen onnekas, että vesi on tällä hetkellä hyvää koti-, työ ja salihanasta ja sitä juo mielellään 🙂 Veden juonti ei ole ollut muutenkaan koskaan kovin ongelmallista itselleni, koska lapsuudenkodissani ei ikinä juotu kaupan mehuja tai limsoja vaan jano taltutettiin aina vedellä. Siksi en nyt aikuisiälläkään kaipaa hirveästi muita juomia kuin vettä. Tottumuskysymys siis!

 77. Sama kuin monella muulla, eli vesipullo mukana mihin ikinä meneekin. Ennen tuli juotua liian vähän, mutta nykyään onneksi tulee jo niin tottumuksesta tuo vähän väliä hörppiminen, ettei vaaraa liian vähäisestä juomisesta ole. 🙂

 78. Ostin sellaisen 2 litran vesitonkan 😀 tietää tasan tarkkaan kuinka paljon on vielä juomatta. se on itsellä toiminut 🙂

 79. En osaa sen kummempaa vinkkiä kertoa kun itselläni on aina ollut tapana juoda vettä jokakerta kun käyn keittiössä päin. Kahvin juonnin jälkeen yritän muistaa juoda aina lasillisen ja lenkkeilyn jälkeen onkin jo yleensä jano ettei tarvitse edes muistuttaa. Aloitan myös päiväni aina isolla lasillisella vettä ja ennen nukkumaan menoakin juon hieman.

 80. Mulla on aina jääkaapissa kylmää vettä pullotettuna. Koska kylmä vesi nyt vaan on parempaa, kuin suoraan hanasta tuleva. Lisäksi oon pyrkinyt siihen, että jos litkin (light) limuja, niin juon ensin vähintään saman määrän vettä. Ajatuksena on se, että oppis sammuttamaan sen janon vedellä ja ne light limut on sitten ’herkutteluhetkiin’. Joskus tää kikka toimii paremmin ja joskus vähän huonommin 😀

  Lisäksi töissä (kaupassa) mulla on juomapullo aina matkassa. Jo pelkästään työpäivän aikana tulee litkittyä helposti se 1,5 litraa vettä, loput 1-1,5ltr menee vapaa-ajalla ilman pakottamista 🙂

  Pitkä tie on tultu. Muistan kun joskus aikuisuuden kynnyksellä (olin juuri muuttamassa/muuttanut omilleen) ainoat sisälle menneet nesteet oli light colaa… 1,5 litraa päivässä. Huh, never again.

 81. Hämään itseäni pienemmällä sheikkerillä jonka jääkylmä vesi tulee helpommin juotua ja uudelleen täytettyä kuin ison pullon. Lapset juo myös enemmän vettä kun vettä on valmiina jääkaapissa omassa lempipullossa 🙂

 82. Vesipulloa kannattaa pitää mukana niin pystyy edes jotenkuten seuraamaan paljonko tulee päivän aikana juotua vettä. Tämä varsinkin jos epäilee ettei juo tarpeeksi.

 83. Töissä on aina mukana 0,5 litran vesipullo ja tavoitteena on työpäivän aikana täyttää se kolme kertaan. Tähän päälle juomiset aamiaisen ja illallisen kanssa. Pullon kanssa pysyy hyvin kärryillä siitä kuinka paljon on juonut.

 84. KIvan näköinen vesipullo työpöydällä, muistaa hörppiä kun asettaa tavoitteeksi esimerkiksi 1 pullollinen ennen ensimmäistä kahvitaukoa, toinen ennen lounasta, ja kolmas ennen työpäivän päättymistä 🙂

 85. Itse aikoinaan opettelin aluksi juomaan vettä sillee että aina kun join kahvia, join saman verran vettä perään pariki kupillista. Kehon tähän tottuessa sitä ei voinut unohtaa enää kun olo tuntui ”kuivalta”, siitä se helposti veden juominen lähtee lisääntymääb. Sitten otin joka ruualle ruokajuomaks. Hörppäsen vettä myös silloin jos en oo varma onko mulla oikee nälkä,makeanhimo vai vaan oikeesti jano. Toki se myös helpotti veden juonnin opettelua kun alkoi treenaamaan ei vaan voi olla ilman vettä. Enkä oo itse limujen, mehujen käyttäjä enkä juo maitoa kuin kahvissa, joten vesi oli se ”ainut” järkevä vaihtoehto =D Lisäks sillon tällön makuvedet<3

 86. Olen todella huono juomaan vettä, se ei vaan maistu. Olen siirtynyt kuplaveteen/kivennäisveteen, koska siitä tykkään!

 87. Itselläni tulee juotua todella paljon vettä päivän aikana. Sitä tulee juotua ihan jo rutiinilla ja säännöllisen väliajoin koko ajan pitkin päivää. Koko ajan jotenkin takaraivossa kummittelee tieto että vettä täytyy juoda säännöllisen väliajoin päivän aikana ja kun tietää veden juonnin hyödyt niin siksi sen juominen tulee jo rutiinilla. Muistan kyllä varsin hyvin sen ajan n..4v sitten ku päätti opetella juomaan vettä ja eihän sen veden juominen aluksi ollut mitenkään kivaa ku se maistui aika pahalta jopa kun oli tottunut ennemminkin juomaan mehuja.

 88. Juon usein heti herätessäni ensimmäiseksi ison lasillisen vettä ennen aamupalaa. Otan mukaan töihin lasisen juomapullon ja tavoitteeni on juoda pullo tyhjäksi työpäivän aikana sekä tarvittaessa täyttää uudestaan. Juon vettä lisäksi ruokailujen yhteydessä muutaman lasillisen.

  Olen itse huomannut, että huoneenlämpöistä vettä on helpoin juoda. Olen lisäksi hankkinut lasisen vesipullon, jossa on värikäs silikoninen suojareunus. Lasisesta vesipullosta ei tartu maku veteen, joten vesi pysyy raikkaana vaikka koko päivän ajan. Vesipullon reunus on turkoosin värinen, joten siitä on kivempi juoda 🙂 Vettä voi vaikka ”maustaa” esimerkiksi sitruunalla, limellä, marjoilla tai lisätä hiilihappoa laitteella.

 89. Juomapullon unohtaminen kotiin on yksi kaameimmista asioista mitä voi tapahtua kun lähtee treeneihin. Siksi omistan monta pulloa! Jääkaappiin kannu vettä ja sinne pari siivua sitruunaa. Ah onko mitään parempaa.

 90. Jos ”tavallinen hanavesi” ei maistu niin mausta sitä vaikka sitruunalla.

 91. Syömällä kurkkua:) kesällä maistuu hyvälle ja siinä on välipalaakin. Tietysti vesipullo mukana joka paikkaan myös nii muistaa juoda.

 92. Puolet tarpeesta tulee katettua sillä, että aloittaa aamunsa isolla vesilasillisella sekä täyttää työpöydälle 0.5l pullot tyhjennettäväksi työpäivän aikana. Tällöin toinen litra tulee helposti ”normaalijuomisena” aterioiden ja esim. töissä kahvitaukojen lomassa. Ei se juominen mitään rakettitiedettä ole 🙂

 93. Itselläni aamulla ensimmäisenä juon vettä lasillisen ja vitamiinien kanssa toisen. Töissä vieressä on koko ajan vesipullo, joka pitää käydä vähintään kerran päivässä täyttämässä! Kotonakin koitan ottaa viereen aina vesipullon, helpompi kuin käydä erikseen lasista juomassa 😀
  Tykkään myös joskus viipaloida kannulliseen vettä kurkkua, sitruunaa tai limeä, niin tulee hieman makua. Ja sitä kannullista ei viitsi seisottaa kovin pitkään ;D

 94. En juo muuta kuin kylmää vettä, lipitän sitä päivän mittaan. Aloitan aamuni aina lasillisella vettä, sitten vasta kahvia ja myöhemmin aamiainen. Kannattaa pitää vesipullo aina mukana niin siitä tulee väkiselläkin juotua päivän mittaan.

 95. Ota aina kahvin kanssa myös vesilasi, eli juo saman verran aina vettä kahvin päälle.

 96. ISO ISO KIITOS KAIKILLE VASTAUKSISTA! ❤️❤️

  Sairaan hyviä juttuja teillä – näillä eväillä kesä läpi!

  Aurinkoa kesäänne,
  x Kipa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta