Tukiverkosto | Valitse seurasi oikein

TUKIVERKOSTO | POSITIIVISUUS TARTTUU, NIIN MYÖS NEGATIIVISUUS

Tiedätkö, kun olemassa on aina se joku negisasenteen hommaan, kuin hommaan omaava henkilö? Hän, joka astuu punkasta väärällä jalalla, omaa aina jotain hampaankolossa kaikkia vastaan, ei iloitse puolestasi tai edes itsensä puolesta, odottaa aina pahinta ja tietää, että mikään ei kuitenkaan mene niinkuin piti. 😀 

Sitten on niitä, joilla elämä on aina vähän laiffia. Päivät alkavat oikealla jalalla, ihmiset ovat ihania, muiden onnistumiset ovat ihanaa, itselleen sattuneet kivat asiat ovat ihania, usko päivään ja tulevaan on kova ja lasi on aina puoliksi täynnä.

Positiivisuus tarttuu. Niin myös negatiivisuus.

 

tukiverkosto

 

TUKIVERKOSTO | IHMINEN KAIPAA LUONTAISESTI ILOA, POSITIIVISTA PALAUTETTA JA KANNUSTUSTA ELÄMÄÄN

Oletko koskaan miettinyt, miksi jotkut ihmiset vaan tuntuvat toisia raskaammilta? Miksi heidän kanssaan ei loppupeleissä viihdy?

Ehkä tältä henkilöltä puuttuu pilkettä silmäkulmasta. Ja hymy. Ehkä häneltä ei saa mitään, ehkä hän vaan ottaa. Ehkä hän ei koskaan kannusta sinua, mutta odottaa kyllä sinulta kannustusta, kuuntelua ja läsnäoloa.

Joskus jopa tuntuu, että ei hemmetti – en voi sietää tota tyyppiä! Se on muuten ihan luonnollista: kaikista ei tarvitse tykätä ja kaikki eivät tykkää sinusta (tai minusta).

Ihminen on nimittäin sosiaalinen olento ja me kaipaamme luontaisesti iloa, positiivista palautetta ja kannustusta elämään. Jos et sitä joltain saa, niin sinulla on täysi oikeus kääntyä kannoiltasi ja jatkaa seuraavasta risteyksestä matkaasi toiseen suuntaan.

Olettaen totta kai, että olet itsekin valmis antamaan. <3

Oman hyvinvointisi kannalta on kuitenkin todella tärkeää irtaantua negatiivista ihmisistä. Tällainen henkilö voi helposti myrkyttää omankin fiiliksesi kommentoimalla vähättelevästi tai piikittelevästi sinulle tärkeää asiaa tai tapahtumaa.

 

tukiverkosto

 

Kyllähän joskus tällaiset ihmiset voivat ottaa sinusta positiivisempana ihmisenä vaikutteita. Kenties he oivaltavat oman negatiivisuutensa ja haluavat vähentää sitä. Kuitenkaan sinä et voi ”parantaa” kyseistä henkilöä – vain hän voi tehdä sen itse.

Ei nimittäin ole oikein, että sinusta imetään energiaa. Olet täysin oikeutettu laittamaan oman hyvinvointisi etusijalle.

 

Tämän toivoisin ihmisten muistavan: sinä saat valita seurasi. Erityisesti silloin, kun kyseessä on oma hyvinvointisi. Sinä olet ihminen ja tarvitset aika ajoin kannustusta, välittämistä, huomiota, huolenpitoa ja positiivista palautetta.

Siinä ei ole mitään väärää.

Milloin viimeksi olet kuullut joltain ihmiseltä, että olet hänelle tärkeä? Milloin viimeksi olet sanonut sen jollekin?

Me kaikki haluamme kokea olevamme jollekin tärkeitä. Ja että olemme hyviä tyyppejä.

Jos käy niin, että joku tuttavapiirisi henkilö alkaa käyttäytymään myrkyllisesti, on syytä ensin sanoa, ettei kyseiset puheet vetele.

Jos se ei auta, niin ei muuta kuin härkää sarvista ja tartu toimeen: valitse toista seuraa.

 

tukiverkosto

TUKIVERKOSTO | ON TERVEELLISTÄ HAKEUTUA POSITIIVISEEN SEURAAN

Oli aihe mikä tahansa, niin tukiverkosto auttaa vaikeina hetkinä. Tukiverkosto myös auttaa hyvinä hetkinä. Vaikeina hetkinä on ihanaa, että on joku jolle kertoa huolistaan, murheistaan, peloistaan tai oikeastaan mistä vaan.

Hyvinä aikoina on ihanaa, että joku on onnellinen puolestasi ja myötäelää kanssasi. Onnellisuuteen nimittäin vaikuttaa olosuhteita enemmän se, miten tilanteisiin suhtaudut.

Pelkillä ajatuksilla saa siis kirkastettua synkkiäkin päiviä ja tässä iloinen ja kannustava tukiverkosto on kultaa. Ympäröi siis itsesi positiivisilla ihmisillä!

Jos ihmiset ympärilläsi ovat optimistisia, elämäniloisia ja vilpittömästi puolellasi, on sinulla puskuri negatiivisia asioita vastaan. Positiivisuus ei tarkoita sitä, ettei negatiivisuutta ole tai huomioida ollenkaan.

Positiivinen ajattelu on ennemminkin sitä, että nähdään asioissa hyvät ja huonot puolet – mutta keskitytään niihin hyviin asioihin negatiivisten sijaan.

Myös esimerkiksi stressi on tarttuvaa. Onko sinulla lähipiirissäsi joku, joka selkeästi vie sinulta energiaa? Onko henkilöllä aina vähän lasi puoliksi tyhjä?

 

Pohdi tällaisen henkilön kohdalla antaako hän sinulle yhtä paljon, kuin sinä hänelle. Onko suhteenne tasapuolinen? Kuunteleeko hän sinua tarvittaessa vai onko hän enemmän äänessä?

 

Tiesitkö muuten, että negatiivinen kehonkieli ja puhe tarttuu helpommin, kuin positiivinen?

 

tukiverkosto

TUKIVERKOSTO | TAVOITE MIELESSÄSI

Mä rakastan puhua tavoitteista! Niistä kaikki lähtee. 🙂

Mikä on sinun tavoitteesi tässä elämässä? Millaisia ihmisiä tarvitset ympärillesi kyseisten tavoitteiden saavuttamisessa?

Kuinka paljon sinulla on sellaisia tällä hetkellä? Entä niitä, jotka eivät jeesaa sinua matkalla tavoitteisiisi?

Tee itsellesi hyvinvointiteko ja aseta energiasyöpöt kauemmas elinpiiristäsi. Ota rohkeasti etäisyyttä. Hakeudu seuraan, jossa sinulla on aidosti hyvä.

Olet sen ansainnut, koska olet hyvä tyyppi. <3

 

 

Ihanaa pikkulauantaita kaikille,
x Kipa

 

 

EDELLINEN KIRJOITUKSENI:

Lihottaako stressi?

 

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

instagram

<3

(Visited 1 783 times, 1 visits today)
kira

Instagram: coachingkira Snapchat: kipatiivola **** KTM Auktorisoitu Personal Trainer TrainerLab-kouluttaja Työhyvinvointivalmentaja Elämäntaidon valmentaja Ryhmäliikunnan ohjaaja Yrittäjä Bloggari

4 vastausta artikkeliin “Tukiverkosto | Valitse seurasi oikein”

 1. Superhyvä ja täyttä asiaa täynnä oleva teksti! Ja en kestä miten huikee toi hauva pyöränkorissa kuva on, siitä oikeen välittyy semmonen parhaimmanlaatuinen koiranomistajan ja koiran välinen fiilis. Ihana!

  • Moikka Susanna!

   Kiitos kommentistasi. <3 Haha, Bosse on kyllä mun pieni makkarakakkara. 😀

   Aurinkoa päivääsi!
   x Kipa

 2. Niin totta koko teksti! Mä olen aika onnistuneesti saanut karsittua kaikki energiasyöpöt elämästäni. Paitsi yhtä…
  Äitini.😕 Periaatteessa en voi häntä sulkea pois elämästäni vaikka mitta on aivan täynnä. En jaksa hänen ainaista valittamista ja negatiivisuutta. Hän on aina ollut sellainen. Luulen että lapsuuteni ja aikuisuuteenkin seuranneet ahdistukset johtuvat hänestä. Hän ei koskaan ole ollut sellainen että vakuuttaisi että kaikki menee hyvin. Ei todellakaan! Aina maalattiin kauhukuvat mitä voi sattua… en tiedä mitä tehdä…😢

  • Moikka Johanna! ❤️

   On muuten todella vaikea tilanne silloin, kun on lähiomaisesta kyse. Äitiäsi et voi sulkea elämästäsi kokonaan, totta. Ja onhan äidissäsi varmasti paljon ihaniakin ominaisuuksia.

   Oletko miettinyt, miksi äitisi valittaminen ja negistely uppoaa sinuun? Osaatko eritellä tunnetta tai ajatusta sen takana, esimerkkinä vaikka ”äidin negatiivisuus tarttuu minuun, koska muutoin pelkään ettei hän hyväksy minua minun torjutessani hänet”. Tai vastaavaa taustalla olevaa tunnetta (pelko) tai ajatusta (hylkäämiseksi tuleminen).

   Emme voi muuttaa muita, mutta voimme työstää itseämme. Mitä sellaisia työkaluja voisit kehittää itsellesi, mikä auttaisi sinua suodattamaan negistelyt tai valittamisen? Sellainen sinun oma suojakuori tai kilpi, josta äitisi kommentit vaan sinkoaa pois sinusta.

   Muista myös luottaa siihen, että asiat järjestyvät: kauhukuvien maalaaminen ei auta oikeastaan mihinkään, vaan aiheuttaa stressiä. Ota asiat vastaan sellaisina, kuin ne on ja luota prosessiin. ❤️❤️

   Kiitos kommentistasi, rutkasti tsemppiä!
   x Kipa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 20
Tykkää jutusta