Sisäinen puhe | Tänään pidä itseäsi hyvänä

SISÄINEN PUHE | JATKUVA FLUNSSAKIERRE ON AINA VIESTI JOSTAIN

Maanantai. The viikon päivä, jolloin silmiä painaa, väsyttää, ei huvita, ei jaksa – I need coffeeeee. Kuinka monelle maanantai on viikon pirullisin päivä? Mikä siinä kaikkein eniten mättää?

Itselleni maanantai ei sinällään ole viikon pirullisin, koska tykkään ajatuksesta korkata uusi viikko. Toisaalta itselläni on hyvin usein viikonloput täynnä jotain pikkupuuhaa, koulutuksia tai jumppatunteja, joten en edes aina tajua uuden viikon välttämättä alkavan. 😀

Viikonlopusta puheen ollen vedettiin lauantaina muutaman kollegan kanssa Helsingin Allas Sea Poolilla Allas Bootcamp. Ihan sairaan siistiä! Kävi hyvä tuuri sään kanssa: ei ollut liian kuuma eikä satanut. Meillä oli kolme 30 minuutin pistettä, joissa mun lisäksi Essi Tamminen ja Guilherme Reis liikutimme porukkaa joko Altaan tasanteella, nurtsialueella tai hiekalla. Osallistujia oli noin 50.

 

sisäinen puhe
Allas Sea Pool Bootcamp puuhasteltiin viime lauantaina. Kuvassa iki-ihana Tiina Vainio ja parhaista parhain Guilherme Reis. <3

 

Huomaan, että enempää ei muuten välttämättä olisi hanskannutkaan. Oli juuri passelin kokoinen treenisakki. Rokatessa roiskuu ja en tiedä miten muilla meni: itse sain vasempaan käteen lekasta (mun pisteellä oli pari 100 kg traktorin rengasta ja muutama leka, joilla hakata renkaita – kutsuin pistettä anger management -pisteeksi 😉 ) ja tietty eeppisen flunssan.

Tästä flunssasta oikeastaan lähti päivän blogikirjoitusaihe. Olen mielestäni _taas_ kipeä. En yleensä sairastele helposti, mutta olen viimeisen puolen vuoden aikana ollut mielestäni melko usein flunssainen.

Jatkuva flunssakierre on aina viesti jostain, ja tällä kertaa musta tuntuu, että mun tulee yksinkertaisesti pitää itseäni nyt hyvänä.

 

sisäinen puhe
Allas Sea Pool Bootcamp – sporttipirkot & -erkit. Törkeen hyvä porukka! <3

 

SISÄINEN PUHE | KÄY KESKUSTELUA ITSESI KANSSA

Kuka voi nostaa käden pystyyn ja tunnustaa, että on niin helppo täyttää vapaapäivät, lomat tai ylipäätään päivänsä aina jollain puuhalla tai aktiviteetilla? Meitä on monia, joiden on vaikea pysähtyä silloin, kun oikeasti siihen olisi sauma.

Miksi? Oletko koskaan pohtinut sitä, miksi sinulla pitää olla niin paljon puuhaa? Siunaantuko sitä itsestään vai haalitko sitä?

Olen nimittäin viime aikoina pistänyt merkille yhden seikan omassa puheessani. Aina kun joku kysyy minulta miten menee vastaan, että puuhaa on paljon – ja se on vähän mun oma moka.

Tiedostan siis, että olen itse kahminut itselleni niin sikana kaikkea.
En kuitenkaan hiljennä vauhtia. Tai saatan hiljentää päiväksi, mutta
seuraavana päivänä homma taas jatkuu, kuin ennenkin.
Miksi? Miksi kahmia itselleen niin paljon puuhaa?

Tää on itseasiassa todella mielenkiintosta keskustelua oman pään sisällä. Kuka harrastaa? Ihan sellaista rehellistä vuoropuhelua itsensä kanssa? 😀

 

sisäinen puhe

 

Itselläni homma menee jotakuinkin näin:

– Voi hitto, taaskaan en saanut tuota ja tuota tehtyä – ei vaan kerkiä! Siis miks mä en kerkiä?
– Koska on niin paljon kaikkea.
– Miksköhän mulla on niin paljon kaikkea?
– Koska olen haalinut itselleni niin paljon.
– Miks mä haalin itselleni niin paljon kaikkea?
– Koska en vaan osaa olla tekemättä.
– Miks mä en osaa olla tekemättä?
– Koska omalla kieroutuneella tavallani tykkään kiireestä. Tykkään tekemisestä.
– Miksi haluan pitää itseäsi kiireisenä?
– Jottei mun tarvitse pysähtyä.
– Hmm, mut miks mä en halua pysähtyä?
– Ehkei mun sillon tarvitse kohdata arvottomuuden tai hyödyttömyyden tunnetta.

 

AAAA – jes, löyty!

Toisaalta niin kauan, kuin muistan olen ollut tällainen. Olen helposti vähän kaikessa mukana, jolloin muutama homma jää rästiin lisähomman karttuessa. Ja sekös rassaa. Ja aiheuttaa huonon omantunnon lisäksi itsensä ruotimista. Mutta toisaalta olen tosi mielelläni kaikessa mukana, koska mulle tulee itselleni fiilis, että olen merkityksellinen.

Teen sellaisia asioita, jotka tuovat lisäarvoa siinä skenessä, jossa haluan lisäarvoa tuottaa: liikunta, liikunnan ilo, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja muu wellness stuffi.

Mutta tiedättekö, että helpotti sikana löytää toi syy! Ai tämän takia mä teen niin paljon! 🙂 Nyt, kun asian tiedostaa, sille voi tehdä jotain. Sama homma sinulla: käy sisäistä keskustelua itsesi kanssa, sillä oma sisäinen puhe on ihmisellä täynnä viisautta. Sitä pitää vain pysähtyä kuuntelemaan.

On nimittäin mahdollisuus kääntää oma sisäinen puhe voimavaraksi.

 

sisäinen puhe

SISÄINEN PUHE | MUODOSTA SISÄISESTÄ ÄÄNESTÄ VOIMAVARASI

Nyt kun sain purettua vähän tätä omaa sisäisen puheen ääntä mustana valkoiselle, niin mun on helpompi ymmärtää itseäni. On helpompi suhtautua itseensä taas inhimillisesti: tekemiseni taustalla on inhimillinen perustarve. Olla hyväksytty ja tuntea kuuluvansa joukkoon.

Me kaikki tarvitaan sitä. Säkin. <3 Ja se on ookoo.

Voihan se olla, että jatkuvalla toiminnalla ja aktiviteetilla suojaatkin itseäsi tyhjyyden, syyllisyyden, häpeän, arvottomuuden, hyödyttömyyden tai vaikka surun tai pettymyksen tunteilta?

 

Kun sulla on jatkuva kiire ei sun tarvitse kohdata tunteitasi ja itseäsi.
Voit kävellä tunteiden ylitse.
Sanot kyllä muille, että olet aktiviinen ihminen ja tykkäät puuhastelusta.
Niiden taustalla saattaakin oikeasti piillä tarve vain pysähtyä, olla ja rauhoittua. Olla itsekseen ilman aikatauluja ja sen kummempaa tekemistä.

 

Tämä, rakas ystäväni, on sulle maailman paras voimavara: tiedostaa, että toimintasi taustalla on jokin inhimillinen syy. On syy sille, miksi väsytät itseäsi. Et tee sitä tahallasi, mutta et ehkä vain huomaa sitä, koska et vielä ole tarkastellut asiaa sen tarkemmin. Olet ollut niin kiireinen. 😉

Monellehan meistä tulee hitusen huono omatunto ja syyllinen fiilis, jos emme vapaapäivänä tee mitään ”järkevää” tai asioita edistävää. Miksi vauhdin hiljentäminen aiheuttaa meissä levottomuutta?

 

Kaikkia ei voi eikä pidä miellyttää.
Toisaalta kaikkea ei voi eikä pidä tehdä tässä, nyt ja heti.
Kun et tee mitään, päästät oman sisäisen äänesi valloilleen.
Ole itsellesi rehellinen ja avoin, sillä sieltä saattaa pompsahtaa upeita juttuja – joskin joskus sieltä saattaa tulla vähän ei niin kivaakin.
Sekin on loistavaa!

 

Haluankin toivottaa kaikkea hyvää viikkoosi: käy sisäistä puhelua itsesi kanssa ottaen itsellesi aikaa. Ole itsellesi tällä viikolla hyvä. Aloita jo tänään. <3

Sillä kaikkein eniten maailmassa sinä tarvitset oman itsesi tukea. Ole itsellesi paras mahdollinen ystävä. Ole läsnä hyvällä omalla tunnolla itsellesi kysyen itseltäsi: mitä minä tarvitsen tänään?

 

Tänään pidä itseäsi hyvänä. <3

#inhimillinenote
x Kipa

 

PS. INFINITY-KORUN ARVONTA ON SUORITETTU!
Olen voittajiin yhteydessä sähköpostitse – you got mail! <3 Päätinkin yhden korun sijaan arpoa kaksi, koska oli niin ihania vastauksia. Toinen koruista on hieman erilainen, mutta Infinity-sarjaa sekin. <3

Voittajat:
Sari R.
Miia T.

 

 

Edellinen kirjoitukseni:

Arvonta | Mitä ilman et lähde treenaamaan? Vastaa ja voita itsellesi Infinity-koru!

 

*** Seuraa minua ***

FacebookYouTubeBloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointi

<3

(Visited 738 times, 1 visits today)
kira

Instagram: coachingkira Snapchat: kipatiivola **** KTM Auktorisoitu Personal Trainer TrainerLab-kouluttaja Työhyvinvointivalmentaja Elämäntaidon valmentaja Ryhmäliikunnan ohjaaja Yrittäjä Bloggari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta