Nyt tänne se normaali aamupala, kiitos!

Aamupala | Antakaa ihan normiruokaa!

Olen tätä jo pitkään aikaa miettinyt, sillä välillä tuntuu kylillä olevan vaikeaa löytää paikka, jossa on tarjolla ihan normaali aamupala.

Tästä sai taas muistutuksen muutama viikko sitten, kun kaverin kanssa menimme aamutuntini jälkeen Helsingin keskustaan aamiaiselle. Olen aika simppeli ihminen ruoan suhteen. Tykkään yksinkertaisista mauista tyyliin kaurapuuro voisilmällä.

Lisäksi rakastan, että ruoan laittaminen tai latominen lautaselle saatika hankinta eivät muistuta ennennäkemätöntä taideteoksen luomista, ruoka-ainesten jahtaamista tai metsästämistä: pöydälle on asetettu helposti ja kätevästi leikkeleet, juustoviipaleet, keitetyt kananmunat, luonnonjogurtit ja rahkat, marjat, mysli/siemet/murot ja mitä siellä nyt on.

Jostain siitä pöydän vierestä löytyy kätevästi kopallinen leipiä, ehkä jopa karjalanpiirakoita tai croissanteja niitä joskus kaipaileville, riisikakkuja sekä voita, munavoita tai muita mahdollisia levitteitä.

Ja kahvissa ei ole mausteita. Ei sinne laiteta muuta, kuin maitoa! Ja kyllä varmasti laitan makeutusainetta. Ei sinne laiteta kardemummaa, kanelia tai mitään muutakaan outoa!!

Mutta siis ihan sellaista rehellisen kikkailematonta ruokaa kaipaisin, kiitos. Ja kahvin kahvina.

Noh, anyway. Meillä kesti 15 minuuttia löytää paikka, missä olisi edellä kuvattu ”normaali aamupala”. Tämä on siis minun käsitykseni normaalista aamupalasta – kaverini on tuore- ja raakapuuron ystävä, tykkää avokado-toasteista ja smoothie bowleista (Eve, kiitos kun kestit angstailuani 😀 ).

Mutta kun MISTÄÄN EI TUNTUNUT LÖYTYVÄN NORMAALIA AAMUPALAA!

Antakaa mulle kaurapuuroa, munia, leikkeleitä, salaattivehkeet ja hitto maitorahkaa marjoilla! Ei mitään avokadotoasteja chiansiemenillä ja punasipulilla, yli yön hengannutta, maidotonta, tuorepuuroa tai vihersmoothieta!

Tsiisus.

 

Don’t get me wrong

Ja oikeasti don’t get me wrong: rakastan myös esim. bloggaaja-aamuja ja -aamupaloja. Käyn niissä todella (!) mielelläni ja siellä on aina hienoja luomuksia. Mutta ne ovatkin kutsut ja ovat tapahtumaluonteinen asia. Ei siis yleisesti normaali arkiaamu työssä tai koulussa käyvälle ihmiselle.

Siksi niihin sopiikin, kuin nenä päähän kaikki hienot luomukset, joita somesta saa seurailla. Esimerkiksi viime viikon bloggaaja-aamu Beceliltä, ihan huikean hyvä tarjoilu! <3

 

aamupala
Onhan se kaunista, kun sen osaa! 😀

 

Ja yhä todettakoon, että on oikeasti ihan superhienoa, että ihmiset kiinnostuvat ruoasta ja sen laadusta! On mahtavaa, että aamupalapaikkoja on tullut erilaisia ja ne sisustetaan virikkeellisesti.

Ihanaa, ihana, ihanaa! Olen hyvinvointialan ihminen ja todellakin toivon, että kaikki kiinnostuu omasta hyvinvoinnistaan, valinnoistaan ja nauttii elämästä ja arjesta. Ja ei, ei tietenkään 100 % ruokailuista tulisi olla sinne päin, teollista tai einestä, leikkelettä ja croissantia. Tietenkään. 🙂

 

aamupala
On se elämä ihanaaaa ja mansikkaaa…

 

Aamupala | Tervehdys, arki!

Onkohan tämä nyt vain sitten sitä, että (työhyvinvointi-, terveys- ja personal trainer-) valmentajana olen vaan nähnyt liikaa ihmisten arkea. Ajatellaan hommaa nyt ihan realismin kautta: kuinka monella on mahdollisuutta alkaa askartelemaan täydellisiä aamupalateoksia aikaisin aamulla?

Tiedän. Joku sanoo varmasti, että ei vie kauaa ja se on priorisointi- ja ajanjärjestelykysymys. Sekä valintakysymys. Mutta painotan sanaa aamupalateos. Luomus. Valokuvamalli. Täydellisyys.

Sellainen, joka laitetaan someen kertomaan muille, kuinka hienosti minä nyt kokosin aamupalani tältä aamulta ja fiilistelen sitä tässä auringon hyväilemissä aamun ensisäteissä hyvänaamun slovaria kuunnellen.

Ja silloin tällöin tosi jees – teen sitä itsekin, kun on mahdollista. Asettelen ruokaa ja laitan someen. Tosin jos asetelmiani katselee, niin ne ovat kaukana kulinaristista ruokamissikisoista ja ruokaluomusten taideteoksista – but at least I tried. 😀

Ja onhan se niin, että tietoista syömistä on asetella syömänsä mieltä hivelevästi lautaselle ja syödä myös silmillä. Nuuhkia nenällä. Istua alas, olla läsnä ja käyttää aisteja. Jos me kaikki vaan söisimme tietoisesti, niin tässähän ei edes olisi mitään hätää?

Valintakysymys? On. Sitähän se on. Ihmisillä menee aikaa aamuisin eri asioihin: joku priorisoi unta aamuihinsa, joku aamukahvihetken, joku lähtee lenkille ja joku toinen huolehtii lapset kouluun ja eskariin kiirehtien siitä vielä palaveriin.

Jollain aamu taas on rauhallinen ja on aikaa tehdä luomuksia. <3

 

aamupala
Anna meille meidän jokapäiväinen taideteoksemme.

 

Aamupala | Todellisuudessa aiheuttaa stressiä

Pointtini on oikeastaan stressi.

Puhun siitä, että niin yhtä lailla kuin ulkonäössäkin, niin ruoanlaitossa some luo ennennäkemätöntä illuusiota. Illuusiota siitä, että on täydellisyyttä. Olisi olemassa täydellinen aamupala, johon nyt kaikkien on hyvä pyrkiä, koska terveys.

Todellisuus? Tiskiä, roiskeita, helposti vähän sinne päin aseteltuja chia-siemenraitoja (osa niistä ja hasselpähkinärouheesta on jo pitkin pöytää) ja puolihuolimattomia persikan tai jo tummuneita banaanin viipaleita kulhon reunalla.

Itse tekemä mantelimaitohan olisi pitänyt laittaa tulille jo eilen – unohtu, no pakko kai käyttää maitoa (iik).

Koristeorvokkeja? Joo, niitähän täältä jääkaapista löytyy ihan tosta oikean käden ulottuvilta!

Miksi tämä on haaste?

Koska jo aamupalasta stressataan. Sen kun tulisi olla täydellinen, jotta päivä lähtee täydellisesti käyntiin ja jatkuu täydellisenä. Ei mielitekoja tai verensokerin heilahteluita, hymy huulilla koko päivän, työteho katossa, mikään ei kaiverra, vatsaa ei turvota, goodvibes ja hallelujaa.

aamupala
Asettelet sinne vaan vähän koristeorvokkeja, niin hyvä tulee!

 

Ja rehellisesti. Saan näppylöitä aina, kun näen somessa Smoothie Bowlin. Ah, noita täydellisesti filteröityjä, huumaavan romanttisesti aseteltuja ja voimaannuttavissa väreissä esiintyviä kuvia smoothie bowleista!

Niitä on nyt saanut katsella vuoden päivät ja oooh – kuinka se lusikka sinne keveään vaahtomaisen kepeään marja- tai avokadosmoothieen niin hellästi uppoaa ja kuopaisee rauhallisen nautinnollisen vakaasti kulhosta nokareellisen täydellistä terveyttä taiteellisesti aseteltuine superfoodeineen.

(tähän kohtaan vielä ne auringon hyväilemät aamun ensi säteet ja hyvänaamun slovaribiisi)

aamupala

 

Ja taas haluan korostaa, että jos smoothie bowl on sun juttu, niin tee niitä! (Googlasin muuten Smoothie Bowlin ohjeita ja aktiivinen valmistusaika on keskimäärin 10-20 min ja passiivinen valmistusaika keskimäärin noin tunti).

Samaan syssyyn haluan kuitenkin sanoa myös sen, että olet riittävä ihminen, vaikka söisit ihan normisettejä. Täydelliseen aamuun ei tarvitse pyrkiä, ihana aamu voi koostua muista pienistä tekijöistä.

Aloitetaan vaikka ihailemalla niitä auringonsäteitä. Tai kuuntelemalla aamutoimien taustalla hyvänolon slovaria.

Tai teet sitten ihan ruman näköisen annoksen ja vetelet sen lennosta. So not, olet silti hyvä tyyppi.

 

Ja jos tarttet brekkariseuraa, niin messissä! 😀

…mikäli siellä on tarjolla ihan normiruokaa ja superfoodit ovat korkeintaan suomalaisen perusmarjoja.

 

Hyviä viboja kaikille!
x Kipa

 

Edellinen kirjoitukseni:

Syke & treeni: miksi syke on tavallista korkeampi tai matalampi treenin aikana?

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

lihava pt

<3

(Visited 1 792 times, 1 visits today)
kira

Instagram: coachingkira Snapchat: kipatiivola **** KTM Auktorisoitu Personal Trainer TrainerLab-kouluttaja Työhyvinvointivalmentaja Elämäntaidon valmentaja Ryhmäliikunnan ohjaaja Yrittäjä Bloggari

8 vastausta artikkeliin “Nyt tänne se normaali aamupala, kiitos!”

 1. voi miten tuttua 😀 kuin monesti on tien päällä nälkäsenä tullu aiheutettua perheriitaa miekkosen kanssa ku hänelle kelpais vaikka paistettu pekoni ja muna -tyylinen valmis annos huoltsikalta, ja mä vaadin aamupalabuffetin puuroineen ja leipineen. ja sitähän ei meinaa enää moneltakaa huoltamolta saada. usein ajettu kiukkunälässä seuraavalle abclle kattoo josko sieltä sais muutakin ku rasvaa aamupalaksi 🙂 siksi kohokohta onkin hotelliyö jossain, takuuvarmasti saa puuro ja kyytipoikia.

  • Haha, I SO know the feeling! Sitä kaipaa ihan vaan sellaisia basic-juttuja: aika usein käynkin aamiksella yksin tekemässä töitä sellaisissa mestoissa, joissa saa just tota puuroa, leipää, maitorahkaa marjoilla ja sit joku munakokkeli. 😀 😀 Nykyään vaan niin moni paikka tarjoaa milten tota avokadotostia ja jotain raakapuuroa. :O :O

   Hotelliaamiaiset. <3

 2. Hahah no worries❤oon nähnyt pahempiakin angsteja 😄

  Kuten puhuttiin, ymmärrän sun näkökulman liittyen normaaliin ruokaan ja noihin basic juttuihin, vaikka itse fiilaankin smoothie bowleja ja tuorepuuroja ja oon innoissani uusista kahviloista/ravintoloista, joista noita saa 😛

  Mun mielestä tuo yön yli jääkaapissa hengaillut tuorepuuro on just hyvä kiireisille aamuille kun nimenomaan haluan priorisoida nukkumista 😊 on helppoa ottaa se lasipurkki mukaan töihin, jos pitää astua ovesta ulos klo 6.30.

  Ja ne smoothiebowlit, superhyviä kun blenderiin laittaa omat suosikkiainekset, jotka voi ostaa perus lähikaupasta. Ei siihen sen kummempia superfoodeja tarvita, jos ei halua. Joskus kun on aikaa ja halua, on kiva panostaa koristeluun ja kattaukseen. Ja ottaa se kuva 😄 Esim. silloin, jos kattaa pöydän muillekin kuin itselle. Plus et tykkään tosi paljon ruoanlaitosta ja uusien juttujen testailusta🙂

  Otetaan uudet brekutreffit! ❤Selvitän vaikka etukäteen, mistä saa normiruokaa 😛😄

  • Moikka Eve! <3

   EI VITSI, mä ihan jo ajatuksissani olin vastannut sulle. Kunnes tajusin, että en ollut! 😀

   Arvostan kyllä ihan huikeena sitä, että joku "jaksaa" ja "viitsii" nähdä vaivaa aamupalalla. Ja toisaalta kuten sanottu on hienoa, että erilaisia vaihtoehtoja on. Kävin muuten tänään Kiilassa "normiaamupalalla". 😀 😀

   Joku kerta testaillaan vaikka yhdessä tehdä joku kiva smoothiesetti. Ties vaikka sitä innostuisi! 😉

   Hei joo, mennään! Mennäänkö juhannuksen jälkeen? 🙂 🙂 <3

 3. Itse keliaakikkona taas oon todella fiiliksissä noista ”ituhippipaikoista” kun monessa ihan tavallista aamiaista tarjoavassa paikassa ei ole hyvän makuisia gluteenittomia vaihtoehtoja, puhumattakaan että olisi vielä terveellistä.

  Noin muuten kyllä allekirjoitan täysin, varsinkin tuon ihan älyttömäksi menneen täydellinen some -trendin. Nykyään tuntuu, että kaiken pitäisi olla niin vimpan päälle pimpistä puuroon ja se on todella surullista.

  • Toi on hyvä pointti. Itse on tietty helppo huudella, koska keliakiaa ei ole. Olen kyllä usein miettinyt, että toisaalta onpa kaikille kaikkea. Kiitos kommentistasi! 🙂

   Joo, se on hassua, että sitä täydellistä kuvaa luodaan. Ja nimenomaan kuvaa: sitä ei näytetä, paljonko on tiskiä, miltä keittiössä näyttää experimentoinnin jälkeen tai kauanko luomukseen meni aikaa.

   Hyvin sanottu toi vika! 😀

 4. Pystyn samaistumaan tuohon tuskaan ja vielä kun olen kaikelle trendikkäälle allerginen… Voisiko joskus olla ihan peruskakkua eikä raakakaakakkua, tarviiko kaikessa suolaisessa ja makeassa olla avokadoa, pestoa, pähkinöitä ja/tai kookosta? 😅

  • AAA, sulla on sentään hyvä syy – allergia. Mä angstailen aina muuten vaan, kun kaikki on niin supertrendikästä, eikä missään ole sellaista ihan perushommameisinkiä enää. 😀 😀

   Oon ihan samaa mieltä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 21
Tykkää jutusta