Kesää kohti: toiminnallinen vatsatreeni ja Jukan valmennus!

Ainamuodikas vatsatreeni

Ei käy kieltäminen: vatsatreeni on aina pop. Pyykkilautavatsa on aina toki kiva, mutta vatsalihaksilla on muitakin tärkeitä rooleja, kuin näyttää hyvältä.

 

 

Kirjoitin vatsalihaksista, niiden tehtävistä ja treenaamisesta jokunen aika sitten aiheella ”kuinka saada vahvat ja erottuvat vatsalihakset”. Voi lukea tekstin täältä. Pieni ote kirjoituksestani koskien vatsalihasten roolia:

Vatsalihasten päätehtävät

Toisin, kuin joskus nykypäivänä tunnutaan ajatella (tsik tsik), niin vatsalihasten päätehtävä ei oikeastaan ole näyttää hyvältä. Niillä on tärkeitä tehtäviä, jotka eivät liity ulkonäköön:

 • Selkärangan koukistus, kierto ja sivutaivutus
 • Selkärangan ojennuksen estäminen
 • Keskivartalon tukeminen ja voimanvälitys sekä vatsaontelon paineen ylläpito
 • Sisäelinten suojaus
 • Lantion asennon hallinta
 • Voimakkaan uloshengityksen avustaminen

 

Eli vatsaritilä ei siis ole pelkkää lookia varten. Tsekkaa YouTubeen lataamani minikuntopiiri vatsalihaksille, joka soveltuu omana minitreeninään tai kuntosalin, kävelylenkin tai juoksun päätteeksi. Löydät YouTubesta Coachingkira-nimellä muitakin reenivideoita. käy kurkkimassa! 🙂
Olen käynyt useamman toiminnallisen harjoittelun ja kehonkäytön koulutuksen sekä koulutuksia liittyen liikkuvuuden testaamiseen. Lisäksi jonkun verran on tullut opiskeltua sitä, miten rankaa ympäröivien tukilihasten toimintaa voi testata ja asennon hallintaa ja kyseistä lihaksistoa kehittää. Paljon tätä tietoa tulee hyödynnettyä myös työssäni työhyvinvointivalmentajana, kun skannailen ihmisten niska-hartia -seudun kiputiloja.
Voin oikeasti käsi sydämellä sanoa, että kollegani Jukka Harjun koulutukset on todella hyviä! Olen aina saanut aivan käsittämättömän määrän informaatiota liikkumisesta ja ihmiskropasta. Jukalla on muutoinkin inhimillinen ja mielestäni järkevä lähestymistapa, sillä kyseessä on terveyden edistäminen. Ei pelkkä ”luukki”.
Harjun Jukka on päällikkötyyppi selittämään sinulle, miksi niin monilla lankkutreeni ei oikeasti osu vatsaan – vaan treeni menee helposti harakoille. Vatsatreeni on todella tärkeä juttu tehdä oikein, sillä se vaikuttaa olennaisesti selän terveyteen – ja jo siihen, miten kädet ja jalat toimivat, eli saavatko ne tukea coresta.
Jukan toiminnallisen vatsatreenin verkkovalmennus on avajaistarjouksessa enää kolme päivää. Käy kurkkaamassa alla oleva linkki ja tilaa Jukan seitsemän viikon valmennus hintaan 57 € (norm. 77 €). Jukka on ihanan ihmisläheinen ja selkopuheinen valmennuksissaan. <3

 

Ei huono! Tutustu valmennukseen täällä .

Ei muuta, kuin corella koreeksi! 😀

Kivaa päivää kaikille,
Kipa

*** Seuraa minua: ***

FacebookInstagramYouTubeBloglovin

<3

(Visited 3 732 times, 1 visits today)
kira

Instagram: coachingkira Snapchat: kipatiivola **** KTM Auktorisoitu Personal Trainer TrainerLab-kouluttaja Työhyvinvointivalmentaja Elämäntaidon valmentaja Ryhmäliikunnan ohjaaja Yrittäjä Bloggari

2 vastausta artikkeliin “Kesää kohti: toiminnallinen vatsatreeni ja Jukan valmennus!”

 1. Moikka. Osaatko sanoa millasia Harjun videot on? Eli laadukkaita ja selkeitä vai enemmänkin kotona kuvattuja/editoituja toisin sanoen ei niin ammattimaisia(en puhu sisällöstä). Itselläni laskee motivaatio heti jos valmennuspaketin videot ovat visuaalisesti surkeita 😀 Muuten olisin kyllä erittäin kiinnostunut!

  • Moikka Kysyjä!

   Mun mielestä ihan täysin ymmärrettävää. 🙂 Joten hyvä kysymys!

   Jukan videot ovat melko lailla budjettia säästellen, eli usein näkee hänen videoineen omansa esim. salilla/jumppasalissa, kotona tai työhuoneessa (työhuoneessa yleensä luentotyyppiset videot). Videoita ei välttämättä ole ihan kauheasti editoitu sellaisiksi, että visuaalisesti olisivat kovin näyttävät, joskin ajavat asiansa toimivasti. Mutta on mielekkyyskysymyksiä.

   Jos haluat vähän osviittaa hänen videoistaan, niin YouTubesta löytää hakusanalla Jukka Harju vähän videoiden tyyliä. 🙂

   Kerro sitten, mitä pidit! Se on aina arvokasta palautetta ja välitän tiedon Jukalle tosi mielelläni!

   Kipa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta