Internet | Selviäisitkö ilman nettiä?

Internet | Verkkomaailman kulta-aika

Terveisiä Ranskan reissulta! Tulimme tänne eilen ja täytyy myöntää, että tällä hetkellä tulee käytettyä kaikki positiivisen psykologian työkalut, mitä vaan omasta työkalupankista lähtee! 😀

Se nyt on oma asiansa konsanaan, miten tähän kankeaan alkuun suhtautuu. Kuten monessa muussakin asiassa, pidän tätä asennekysymyksenä. Pari päivää tässä menee ensinnäkin, että sopeutuu paikkaan. Toisekseen muutama päivä menee sopeutumisessa siihen, että mitä kaikkea nyt jo olemme kokeneet. x)

Ja kyllä mä myönnän: internet on itselleni tosi tärkeä työkalu. Ilman tätä verkkomaailman kulta-ajan työkalua olen vähän kädetön. Siitä kohtaa lisää.

 

Ei mennyt alkureissu ihan, kuin Strömsössä

Otimme Kaleva Travelin kautta sikakalliin paketin (saimme kihlajaislahjaksi) ja voin sanoa, että aivan ylihinnoiteltu. Hotelli ei tod ole hotelli, vaan pieni ja antiikkinen asuntohuone, jossa kaikki vessa- ja talouspapereita, pesuaineita, perustarvikkeita jne. myöten tulee ostaa itse. Sehän nyt olisi liikaa lomalla saada vähän luksusta! 😀

Eilinen päivä menikin lupsakasti siinä, kun odotimme Finnairin hukkaamaa suksipussiamme puolitoista tuntia Geneven lentokentällä missaten jatkokyytimme määränpäähän. Noh eihän näistä tullutkaan, kuin ”ihan vaan vähän” lisäekstraa lomapäivälle.

Kyyti saatiin hoidettua takaisin lentokentälle noutamaan meidät ja viemään ”hotelliimme”. Hukatut kamat (niitä siis ei eilen voinut selvittää, koska kukaan ei löytänyt niitä Finskin järjestelmästä –saattoivatpa olla Suomessa, mutta saattoivatpa olla olematikin) tulevat parin päivän päästä saapumisestamme, ”johonkin aikaan illasta”.

 

 

Noh, kunhan saamme Finnairin hukkaamat skimbamme tänne huoneistolle ja saamme nämä perusasiat rullaamaan, niin loppuloma voi muutaman päivän ehkä jo vähän rentoutua. 😉

 

 

Ei tämä vielä mitään, mutta internet!

Mikä on pisin aika sinulle, kun olet ”joutunut olemaan” ilman nettiä? Onko täällä minkä verran yrittäjiä lukijoina? Entä sellaisia, joiden työhön kuuluu vahvasti SOMEtus? No SOME nyt ei ole se pääjuttu, kyllä sitä ilman selviää viikon. Mutta muut duunit. :O

Olisi mielenkiintoista tietää, miten sinä koet tai otat tilanteet, joissa internetiä ei yksinkertaisesti ole?

Huomasin nimittäin itse tarvitsevani nettiä todella paljon. Netistä etsit ensimmäisenä tietoa, kuten puhelinnumeroita jonkin tilanteen sattuessa. Jos ei internet-yhteyttä ei ole, niin sitten se tarkoittaa jatkuvaa soittelua johonkin, joka soittaa johonkin, joka soittaa takaisin sinne johonkin, josta sulle soitetaan jossain vaiheessa takaisin jostakin asiasta. Hommat eivät siis juurikaan rullaa jouhevasti.

Toinen on sähköposti. Toimin yrittäjänä ja personal trainerina, ja lähtökohtaisesti haluan olla sähköpostin äärellä tarvittaessa. Joo, voidaan kysyä tarvitseeko olla tarvittaessa saatavilla koko ajan.

Noh, kysytään näin: kun sinulla on nopea kysymys ruokavaliostasi tai liikuntaohjelmastasi, jota aiot noudettaa juuri tänään, niin haluaisitko vastauksen mahdollisimman nopeaan?

Niin minäkin. Plus en halua antaa asiakkailleni sellaista kuvaa, etten ole tavoitettavissa. Ei minulle tällaisesta stressiä niin paljon tule, että pitäisi hautautua pois töiden äärestä. Mutta netti – se kyllä harmittaa, jos netti toimi enkä pääse tekemään työtäni.

Minulla on kaksi eri työtä, jotka vaativat kaksi eri sähköpostiosoitetta – ja vaikka minä olisin lomalla, asiakkaani välttämättä eivät. 🙂

Sama itse asiassa koskee Whatsappia. Se on keskeinen työkaluni. Kuin myös muut applikaatiot, joihin liittyy jonkinmoista raportointia asiakkaalta. Ne luonnollisesti toimivat internetin välityksellä. Silloin, kun asiakkaani odottaa infoa ruokailuistaan, liikunnoistaan tai hänen hyvinvointiinsa liittyvistä asioista haluan tottakai tarjota apuani hänelle.

Ilman Instagramia vielä selviän, siellä kun ei oikeastaan varsinaista työtä tule tehtyä. Mutta Facebook on itselleni tärkeä työkalu. Neljää painonhallintaryhmää kun tässä ylläpitää, niin siellä usein joku kysyy jotain – ja haluan toki auttaa. <3 Ja Terveysblogi, sinnekin olisi kiva saada kirjoitettua matskua, kun inspis iskee. Mutta internet. 😀

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä. Tajusin, että kun täältä tulen minun pitää heti sunnuntaista ottaa haltuun 5 Les Millsin konseptituntia. Ja ne tulee opetella tämän matkan aikana. Sain ladattua muutaman ohjelman, mutta muutamasta ei ollut vielä ns. materiaalikitiä tullut ladattavaksi. Tarvitsen siis viikolla nettiä, että saan ladattua esim. BodyPumpin ja BodyAttackin, jotta voin vetää ne heti sunnuntaina.

Palaan siis lauantaina ”lomalta”.

 

 

Internet | Addiktio vai todellinen tarve?

Lähdin oikein mutustelemaan, että onko minulla addiktio vai onko minulla todellinen tarve? 😀 Hetken asiaa mietittyäni minulla on mielestäni todellinen tarve. Voin lomailla osan päivää tai viikkoa, mutta koko viikkoa en voi olla ”maailman kartalta” pois.

Miten sinä olet kokenut netittömät lomat? Mikä on pisin aikasi ilman nettiä? Miten se on sujunut?

Aloin väistämättä pohtimaan, että voimmeko olla ilman nettiä nykypäivänä? Onnistuuko se? Toki Facebookin tai Instan välttäminen onnistuu silloin, kun siellä ei ole koskaan ollutkaan tai luonut profiilia. Sinne siis ei ole voinut muodostua mitään. Tämän ymmärrän, että silloin ilman niitä on helppo olla. (Tsekkaa Facebook: Terveysblogi.fi ja Insta: coachingkira)

Snapchatia ilman pystyn helposti olemaan, koska siellä olen muutoinkin tyyliin kerran viikossa. Tosin olen aika hyvin opetellut ottamaan sitä haltuun (tsekkaa kipatiivola). Tosin olen jossain vaiheessa viikon verran FitFashionin Snapchatissa ja silloin sitä tulee puuhasteltua Snapissa enemmän. Onneksi ei osunut tälle viikolle! 😀

Entä miten löydämme tietoa, jos emme ole netin päässä?

 

Olisi kiva tietää fiiliksiänne aiheesta. <3

Mukavaa päivää, onneksi tänään täällä paistaa aurinko eilisen räntäsateen sijaan!

-Kipa

 

 

*** Seuraa minua ***

FacebookInstagramYouTubeBloglovin

<3

(Visited 238 times, 1 visits today)
kira

Instagram: coachingkira Snapchat: kipatiivola **** KTM Auktorisoitu Personal Trainer TrainerLab-kouluttaja Työhyvinvointivalmentaja Elämäntaidon valmentaja Ryhmäliikunnan ohjaaja Yrittäjä Bloggari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta