Hyvä elämä | Hyvään elämään kuuluvat hankaluudet ja takapakit

HYVÄ ELÄMÄ | ELÄMÄ ON

Mielestäni tämä on yksi hienoimpia lauseita ikinä. Se sopii niin kaikkeen ja on aina tosi. Se tarkoittaa meille jokaiselle eri asiaa eri hetkinä ja eri asiayhteyksissä. Siinä voi olla kyse pienistä mitättömän tuntuisista asioista. Tai sitten kyseessä voi olla kuoleman vakava asia.

Aina se elämä kuitenkin on.

Pohdin paljon jo itsessään, mutta toki työni kautta, elämän täydellisyyttä. Kuinka me ihmiset käytämme aikaa asioiden petraamiseen, parantamiseen, optimoimiseen tai hinkkaamiseen. Toisaalta keskitymme myös äärettömän paljon murehtimaan ja vatvomaan asioita. Asioita, jotka eivät edes aina ole mitään supersuuria – ainakaan jälkiviisaana olkasi yli katsoessasi – tai sitten ne ovat asioita, joita ei ole vielä tapahtunutkaan.

Ne voivat olla asioita, jotka voisivat olla jotenkin ja murehdimme niiden mahdollisesti tulevan olemaan erilaisia kauhukuvia.

 

hyvä elämä

 

Joskus tulikin todettua myös teidän kanssa jonkun blogitekstini kommenteissa, että täydellinen elämä olisi tylsää: eihän silloin mikään tuntuisi miltään eikä osaisi suhtautua asioihin tietyllä perspektiivillä.

 

Mielestäni hienointa ikinä tässä elämässä on se, että elämä ei voi olla täydellistä – mutta se voi olla hyvää. Hyvään elämään kuuluvat hankaluudet ja takapakit.

 

HYVÄ ELÄMÄ | MYÖNTEISET JA KIELTEISET TUNTEET ELÄVÄT RINTA RINNAN

Olen muutamien viimeisten viikkojen ajan seurannut rakkaan lähimmäiseni taistelua terveydestä. Elämästä. Ja kuolemasta. Sitä moni asia saa kummasti perspektiiviä, kun oivallat itsellesi läheisen ihmisen kautta, että elämä ei ole itsestään selvää.

Elämää ei sinulle valmiina anneta, eikä sitä anneta valmiiksi hyvänä. Sinun tulee tehdä omasta elämästäsi sellainen hyvä elämä, mitä sinä koet hyvänä elämänä.

Tee elämästäsi sellaista, että et kadu mitään. Hyvä elämä katsoo kiittäen taaksepäin ja huomaa kaikki ne pienet hienot asiat, joita olet elämääsi saanut. On turha vatvoa tapahtumattomia tai toteutumattomia asioita: et ole menossa enää siihen suuntaan eli taaksepäin.

 

hyvä elämä

 

Hyvä elämä on sitä, että oivallat haasteellisten ja helppojen ajanjaksojen vuoropelin. Hyvään elämään kuuluu se, että koet välillä voimattomuutta, onnettomuutta tai ilottomuutta, olet hukassa tai koet hyvinvointisi heikompana.

Hyvässä elämässä myönteiset ja kielteiset tunteet elävät meissä rinta rinnan.

Se on inhimillistä. Meidän ei tarvitse unohtaa negatiivisia asioita elämästämme. Ne ovat aina läsnä. Esimerkiksi menettämisen pelko ja irtipäästäminen. Kun ei haluaisi luopua mistään, mutta tiedät sen olevan jossain vaiheessa olevan pakollista.

Luopuminen tuo kuitenkin aina jollekin muulle tilaa. Mille? Sen aika näyttää.

Voimme kuitenkin keskittyä positiivisiin asioihin tarttumatta niihin negatiivisiin. Sinun ei tarvitse hypätä huonon olon selkään ja ratsastaa sillä pyyhältäen kaikkien muiden yli. Sinun tarvitsee kuitenkin tiedostaa tunteet: myös ne negatiiviset. Ottaa ne vastaan ja tarkastella niitä.

Mikä viesti niillä on sinulle?

 

hyvä elämä

 

HYVÄ ELÄMÄ  VS. TÄYDELLINEN ELÄMÄ

Asiat saattavat muuttua hetkessä. Siksi tässä hetkessä eläminen on niin mahdottoman tärkeää: kun tätä samanlaista hetkeä ei enää koskaan tule. Jokainen yksittäinen hetki on ainutkertainen. Saamme tiettyihin asioihin vain yhden mahdollisuuden. Miten haluat mahdollisuutesi käyttää?

Entä miten suhtaudut itseesi haasteellisina aikoina? Rohkaisetko itseäsi? Vai kylvetkö surussa, pidätkö tunteesta kiinni? Miksi pidät kiinni? Mitä tapahtuisi, jos päästäisit huonosta tunteesta irti?

Olen huomannut oman sisäisen puheen merkityksen tällä viikolla todella konkreettisesti. Sillä toden totta on merkitystä, miten itselleen puhuu haastavina aikoina:

 

Mitä sanot ystävällesi, jolla on vaikeaa?
Mitä sanot itsellesi, kun sinulla on vaikeaa?

 

Vaikka suru ja huoli ovat läsnä olen todella kiitollinen itselleni siitä, että olen osannut suhteutua omaan suruuni ja huoleeni inhimillisesti. Olen oikeutettu tuntemaan surua. Mutta olen oikeutettu myös päästämään surusta irti ja kokemaan rinnalla myönteisiä tunteita.

Keskityn huomaamaan hyvän ympärilläni. Rohkaisen itseäni muistuttamalla itselleni olevani hyvä tyyppi. Ja siitä, että mä pärjään kyllä. Lupaan auttaa itse itseäni.

Ja kun olen luvannut auttaa itse itseäni olen osannut kysyä itseltäni mitä minä tarvitsen juuri nyt. Olen huomannut, että tarvitsen rauhallisempaa tahtia. Tarvitsen vähän vähemmän puuhaa.

Having said that olen osannut jättäytyä pois tietyistä asioista. En nimittäin kerkiä joka paikkaan – eikä minun tarvitse. Olen valinnut (vaikka haluaisin olla silti kaikkialla sovituissa jutuissa) jättäytyä asioista pois.

 

hyvä elämä

 

Luopuminen on tuonut tilaa sille, mille tarkoitus on: omalle ajalle.

Toivon, että jos sulla on samoja fiiliksiä opit olemaan itsellesi tukena haastavissa tilanteissa. Ole läsnä ja ota oma apusi vastaan. Sillä sinä olet itsesi paras ystävä.

Sinä saat tuntea kaikkia tunteitasi, sillä oma kokemuksesi on sinulle tosi.

Ja mitä täydellisyyteen tulee. Kuinka paljon loppupeleissä auttaa olla täydellinen?

 

Sillä kumman ihmisen ystävä olisit mieluummin:
ihmisen, jolla on aina kaikki supertäydellisesti, kaikki on ihanaa ja
koskaan ei ole vaikeuksia.


Vai ihmisen, jolla elämä on välillä kivaa ja välillä vaikeaa?

 

Me ollaan hienoja ihmisiä, sinä ja minä. Meillä on arvoa. Niin paljon arvoa, että meidän tulee pitää itsestämme huolta.

Pidetään myös toinen toisistamme huolta. Holhota ei tarvitse eikä pidä. Mutta silmiin voimme katsoa ja hymyillä lempeästi ja nähdä toinen ihmisen sellaisena, kuin hän on. Kaikkine hienouksineen ja kaikkine heikkouksineen. Olla läsnä ja antaa myötätuntoa.

Sillä koskaan emme voi tietää, mitä toinen ihminen tällä hetkellä elämässään kokee. Sinun katseesi, hymysi ja myötätuntosi saattaa olla hänelle siihen hetkeen kallisarvoinen kohtaaminen.

 

#inhimillinenote
x Kipa

 

Lue myös:

Hifistely | Onko meillä vaan liikaa kaikkea?

 

*** Seuraa minua ***

FacebookYouTubeBloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointi
~ Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. ~

(Visited 859 times, 3 visits today)
kira

Instagram: coachingkira Snapchat: kipatiivola **** KTM Auktorisoitu Personal Trainer TrainerLab-kouluttaja Työhyvinvointivalmentaja Elämäntaidon valmentaja Ryhmäliikunnan ohjaaja Yrittäjä Bloggari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta