Ajanhallinta | Hallitseeko aika meitä – mitä voisit tehdä toisin?

AJANHALLINTA | AIKA ON KAIKILLE SAMA

Tähän sortuu meistä aika-ajoin jokainen: sanomaan, että ei ole aikaa johonkin. Olen koittanut itsekin päästä kyseisestä lauseesta eroon, joskin aika usein tulee stiplattua. 😀

Ajanhallinta on käsitteenä vähän hassu: voiko aikaa hallita? Aikaahan meillä kaikilla on käytössämme sama määrä. Emme saa sitä lisää, vaikka välillä toivoisimme ja kaikilla se kuluu samaa vauhtia. Koettu vauhti on toki eri.

 

ajanhallinta

 

Nyt kun hommaa on itsellänikin enemmän, kuin koskaan (sanoin näin noin 2 vuotta sitten, 1 vuotta sitten ja nyt toistan taas samaa – että miten menee noin niinku omasta mielestä? 😀 ) huomaan miettiväni aikaa ja ajankäyttöä todella paljon.

Kotisalillani on Les Millsin lanseerausviikot meneillään ja itselläni on lanseerattavaa yhdelle viikolle aina 8 Les Mills -konseptia. Viimeksi eilen törmäsin konkreettisesti aikaan ja siihen, kuinka se on todella tärkeä näinä viikkoina – ja kuinka se oikeasti hitto vieköön kuluu.

Selvisin eilisestä kyllä hienosti, vaikka lanseerattavana oli uusi BodyAttack, BodyStep, Grit Plyo ja BodyCombat. Ihmisaivot on magee juttu, sinne mahtuu matskua hillittömät määrät!

Koiran ulkoiluttaminen vie 10-20 minuuttia. 20 minuutissa kerkiäisin katsomaan noin 4 kappaletta, keskimäärin 5 minuutin kestoisia. Näin laskettuna mulle jotenkin konkretisoitui, että aika se ihan totta kuluu ja jokainen minuutti on ainutkertainen. Kun aika kerran kuluu, et saa sitä takaisin.

 

ajanhallinta

AJANHALLINTA | TODELLISUUDESSA AIKA HALLITSEE MEITÄ

Oma ajanhallintani on surkea. Ensinnäkin on olen pahimman luokan puuhastelija ja toisekseen a-luokan rönsyilijä. Olen mielelläni vähän kaikkialla. Erityisesti duunijuttujen suhteen. Olen koittanut viimeiset 10 vuotta opiskella työn tekemistä: lähinnä, ettei sitä duunia tekisi liikaa.

Toisaalta olen 27-vuotiaana ollut työttömänä 1/2 vuotta ja voin sanoa, että se oli vaikeaa aikaa. Koet olevasi yhteiskunnan ulkopuolella, koska et tee juurikaan mitään tuotteliasta ja toisaalta sinusta olisi kiva tehdä töitä. Se on parhaimmillaan todella rassaavaa henkisesti ja huoli toimeentulosta ja tulevaisuudesta on suuri.

27-vuotiaana minut irtisanottiin ensimmäisestä työpaikastani ”tuotannollisin ja taloudellisin perusteluin”. Haastoimme koko lafkan muutaman ex-kollegan kanssa rosikseen laittomista irtisanomisista ja voin sanoa, että oikeuden käydessä toteen on helpompi hymyillä. 🙂

 

ajanhallinta

 

Mutta enivei. Intohimohan tätäkin hommaa ajaa. Toivottavasti sinullakin. On hienoa voida sanoa diggaavansa työstään. Se on hyvä ja antoisa fiilis!

Ainoa vain, että työ ei lopu tekemällä. Toisaalta aikaa et saa mistään lisää. Mikä nykyään ajassa on mielestäni haasteellisinta on se, että me ihmiset suhtaudumme siihen pakottavana voimana. Tunnemme ajan selkäpiissä kroonistuneena stressinä, jatkuvana kiireenä ja ajan puutteena.

Oletteko koskaan ajatelleet, että aika itseasiassa hallitsee meitä?

 

ajanhallinta

AJANHALLINTA | AJAN UPEA AINUTKERTAISUUS

Olen itse ottanut aikaan vähän erilaisen lähtökohdan. Itseasiassa suhtaumiseni aikaan on nykyään hyvin paljon linjassa valmennuksissa ja blogissani käyttämäni käsitteen #inhimillinenote kanssa.

Minusta olisi upeaa, että me kaikki muistaisimme kuinka ainutkertainen ja hieno asia aika on. Sen ainutkertaisuus tekee siitä niin tajuttoman upean lahjan ja jopa voimavaran, että emme aina edes tunnu käsittävän sitä.

Aika saa meidät tekemään. Aika saa meidät pysähtymään. Kaikelle on aikansa ja kaikki ajallaan.

Sen sijaan, että suhtaudut aikaan pakottavana voimana, sellaisena piiskaavana näkymättömänä kätenä, pohdikin sitä hienoa ja ainutkertaisena lahjana.

 

Vähän sama homma, kuin kehosi suhteen: kohtele kehoasi hyvin, sillä se on paikka jossa tässä elämässä asut eniten.

Eli sen sijaan, että tapitat kellon viisarien asentoa päänippu kireänä ja kiidät hermostuneena bussiin, ratikkaan, töihin, kouluun, steissille, lentokentälle, hammaslääkäriin ja niin edelleen, niin ota ajasta nautinnon hetkiä: hiljennä vauhtia.

Mieti kertaalleen onko kaikki muutamasta minuutista kiinni. Mikä on pahinta, mitä voi käydä?

Tai mitä voisit tehdä toisin, ettei sinun tarvitse kiirehtiä?

 

ajanhallinta

 

Terveisiä muuten Keskuspuistosta! Käytiin Bossen kanssa 45 minuutin luontokylvyssä keskellä skuttaa. Vaikka itselläni tuntuu olevan miljoona keskeneräistä asiaa juuri nyt, niin sen sijaan kysyin itseltäni samat asiat, kuin tuossa ylhäällä.

 

Kävimme metsässä rentoutumassa ja nauttimassa ajan ainutkertaisuudesta. Ja tiedättekö mitä? Maailma oli sen jälkeen yhä mallillaan. 🙂

 

Rentoa viikkoa, rakkaat!
x Kipa

 

#inhimillinenote

 

 

Lue myös:

Ahdistaako sinua terveellinen syöminen?

 

*** Seuraa minua ***

FacebookYouTubeBloglovin

 

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointi

<3

(Visited 407 times, 1 visits today)
kira

Instagram: coachingkira Snapchat: kipatiivola **** KTM Auktorisoitu Personal Trainer TrainerLab-kouluttaja Työhyvinvointivalmentaja Elämäntaidon valmentaja Ryhmäliikunnan ohjaaja Yrittäjä Bloggari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta